Tech

Elon Musk alagutat ás Los Angeles alatt

Többen csak trollkodásnak hitték, amikor tavaly decemberben a Tesla-vezér bejelentette, hogy új vállalkozásba fog. A borzalmas angol szójátéknak is felfogható The Boring Company (Unalmas és/vagy Fúró Cég) küldetése, hogy alagutakat ásson, és ezáltal csökkentse a forgalmi dugókat. Az alagútfúró most támadásba is lendült.

Elindult a munka Elon Musk legújabb cégénél, az áprilisban bejegyzett The Boring Company-nál. A Tesla és SpaceX merész vízióiról ismert vezére szerdán közölte Twitteren, hogy a Godot névre keresztelt hatalmas alagútásó már javában dolgozik Los Angeles alatt.

„Nem kell többet várni Godotra. Elkezdett ásni, és már be is fejezte az első alagútszakaszt LA-ben”.

A fúró a SpaceX székhelyének parkolója alatt kezdett el fúrni, a cél, hogy a dolgozók könnyebben juthassanak el az irodába. Ahhoz, hogy másfelé is áskálódhassanak, számos engedélyt be kell szerezni a várostól. Musk azonban egy korábbi interjúban sejtelmesen megjegyezte, “biztató beszélgetést” folytatott Eric Garcetti polgármesterrel a projektről.

Los Angeles ugyanis egy olyan gyorsvonat indítását tervezi, ami a Los Angeles-i Nemzetközi Repülőtér (LAX) és a Union Station vasútállomás közt közlekedne. A város vezetősége fontolóra veszi, hogy Musk jövőbeli alagútját is felhasználhatná a vasúthoz.

A Tesla-vezér grandiózus célja, hogy csökkentse a forgalmi dugókat, ehhez 30 szintnyi alagutat ásna ki LA alatt. Az alagutakban elektromos targoncákon közlekedhetnének az autók, de mellé akár még egy Hyperloop is elférhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik