Tech

Egyetlen okosgyűrű uralkodna a jelszavak, fizetések és zárak felett

A Token egy 250 dolláros, azaz 68 ezer forintos okosgyűrűt csinált, ami pénztárca nélkül is fizet a boltban, kinyitja az ajtót és emlékszik a jelszavainkra. 

A Token létrehozta az álom okosgyűrűt – ha tényleg az ígértek szerint fog működni, akkor mindenre képes lesz, amit egy ilyen apró, viselhető ékszernek tudnia kell.

  • Ujjlenyomtolvasóval azonosít minket, amikot felvesszük.
  • NFC-vel egyérintéssel fizet a boltban, így kiváltja a bankkártyát.
  • Nyitja és zárja az ajtókat, autót, vagy a munkahelyi kapukat.
  • Kiváltja a közlekedési bérletet és jegyet, s a gyűrűvel szállhítunk fel a buszra, mehetünk le a metróhoz. Az érintéses bérletigazolvány helyett lenne ideális, mint amilyen a londoni Oyster Card is.
  • Megjegyzi a jelszavainkat, s így egyetlen érintéssel léphetünk be a számítógépbe, programokba, appokba.
Okosgyűrűvel nyithatjuk a bejárati ajtót Forrás: Token

A gyűrű két technológiát kombinál, hogy adatainkhoz ne tudjanak hozzáférni: a biometrikus azonosítást (ujjlenyomat-olvasó szenzorral), és egy optikai közelségérzékelő szenzort.

Az iPhone-on és androidos mobilokon is használható appal az okosgyűrűt fel lehet “tölteni” a megfelelő adatokkal.

A Token lehetőséget ad arra, hogy megfelelően bizonyítsuk kik vagyunk, a bejárati ajtótól az irodán át a zöldségesig személyhez köthetően, megfelelő jogosultságaink lesznek, s mindeközben fejlett titkosítási technológiával védve lesznek az adataink

– mondta Melanie Shapiro, a cég társalapítója.

Olyan nagy vállalatokkal lépnek együttműködésre, mint a MasterCard, Visa, Microsoft, HID, FitPay és a FIDO (Fast Identity Online) biztonsági szövetség, utóbbi létrehozásában a Paypal is részt vett.

Jelszavak és bankkártyák helyett használhatjuk Forrás: Token

A gyűrű csak akkor fog működni, amikor a felhasználó felveszi, és ujjlenyomattal azonosítja magát, majd a nap során további gesztusokkal újra és újra megerősíti, hogy ő az. Amint a gyűrűt eltávolítják az ujjról, a szenzor azonnal zárolja a hitelesítő adatokat, és működésképtelen lesz.

Az okosgyűrű a gyártó ígérete szerint két kétig bírja egyetlen töltéssel, de kapunk hozzá egy vezetéknélküli töltőt. NFC-n és Bluetoothon kommunikál, és 50 méteres mélységig vízálló lesz.

Az okosgyűrűt vezeték nélkül tölthetjük Forrás: Token

A gyűrű három színben (ezüst, fekete és rozéarany) lesz kapható, önmagában az ezüst alapváltozatot 250 dolláros áron, azaz 68 ezer forintért vehetjük meg, de a Token különböző védelmi mechanizmusaival akár 400 dollárba, azaz kicsit több mint 108 ezer forintba is kerülhet.

Az előrendelés elkezdődött, az első darabokat idén decemberben szállítják ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik