Tech tesztlabor

Végre egy vezeték nélküli füles, ami jól szól, de nem kerül egy vagyonba

Miközben az Apple-féle AirPodsra még mindig másfél hónapot kell várni a megrendelés után, addig a többi gyártó rohamtempóban igyekszik kielégíteni a vezetéknélküli fülhallgatók iránt jelentkező egyre nagyobb keresletet. Ebben a versenyben az egyik résztvevő az iFrogz termékcsalád legújabb tagja, az Impulse Duo, ami elfogadható áron kínál wireless technológiát és normális hangminőséget.

A wireless megoldás itt persze nem pont azt jelenti, mint az Apple-nél, hiszen az iFrogz termékeket gyártó Zagg még nem mondott le teljesen vezetékekről, cserébe viszont ezt a fülest valamivel nehezebb elhagyni, nem kérnek érte 60 000 forintot, és fizikailag ezt sem kell a telefonhoz csatlakoztatni.

Forrás: Marjai János / 24.hu

Az Impulse Duo lelke a 4,9 cm-es, ultrakönnyű központi egység, ami magában foglalja az összes elektronikát, az akksit (10 óra üzemidő), a mikrofont, illetve erről tudjuk kezelni a telefonon futó lejátszót, a bejövő hívásokat zenehallgatás közben, vagy akár az olyan digitális asszisztenseket, mint az iPhone-os Siri.

SÚLYTALAN ÉS ÖTLETES

A fülhallgató „agyának” emellett van egy praktikus kiegészítője is, a mágneses végű csipesz, amivel nemcsak a ruhánkra tudjuk helyezni a központi egységet, de arra is tökéletes, hogy használat után kordában tartsa a feltekert vezetéket. Aki rakott már fülest a zsebébe, hogy pár perccel később lehetetlenül összecsomózva vegye ki, az tudja, hogy mennyire hasznos funkcióról beszélek.

Forrás: Marjai János / 24.hu

Ha pedig már szóba jött a csiptetés, érdemes megemlíteni, hogy nem muszáj így használni a fülhallgatót. Én a magam részéről nem szeretem a pólómra vagy az ingemre erősíteni az ilyen kiegészítőket, és itt nem is volt erre szükség, hiszen az egész szerkezet tényleg alig pár grammos, így simán belógattam a ruhám alá, rögzítés nélkül.

Nem húzta le a fülemet, nem volt kényelmetlen, viszont nem is látszódott, de kezelni azért simán tudtam.

A fülhallgatóházak egy-egy 35 centis vezetékkel csatlakoznak a központi egységhez, és a burkolat alá mindkét oldalra két 6 mm-es neodímium mágneses meghajtó került, ami egy átlag fejhallgatónál jóval tisztább és részletgazdagabb hangzást biztosít.

Ez persze még messze van az audiofil közönség által áhított minőségtől, de a telefonok mellé adott füleseket messze lekörözi, és jobban szól, mint a 6-10 ezer forintos vezetékes fülhallgatók java része.

Forrás: Matjai János / 24.hu

CSAVARD FEL A HANGERŐT!

Elsőre mondjuk ez nem feltétlenül jön át, a hangzás kezdésnek kicsit dobozszerűnek hat, de pár óra bejáratás után azért a helyükre kerülnek a dolgok. A duális kialakításnak hála az Impulse Duo széles frekvenciatartományt képes megszólaltatni, a mélyek kellően öblösek, a magas szintén jól szól, és a középtartományok is érvényesülnek. Emellé pedig kellő hangerő is párosul (szintén meglépve az átlag füleseket), és külön öröm, hogy torzulás még ilyenkor sem jelentkezik.

Az Impulse Duo természetesen Bluetooth-on keresztül kommunikál a telefonunkkal, és a bluetooth fülhallgató egyetlen komolyabb hibája, hogy ez a kapcsolat nem mindig tökéletes. Ha matatunk a telefonnal, de néha teljesen random is képes „megakadni”, ami pillanatnyi pattogásként jelentkezik zenehallgatás közben.

A jelenség nem vészes, vezeték nélküli megoldásnál megesik, de az is nyilvánvaló, hogy a teljesen zavartalan élmény érdekében ezen azért lehetett volna még mit csiszolni.

Forrás: Marjai János / 24.hu

Ahogy írtam fentebb, a központi egységgel nem csak a hangerő szabályozható és léptethetünk a számok között, de akár hívásokat is fogadhatunk. A funkció ugyan működik, viszont az összkép elég vegyes.

Amíg én nagyszerűen hallottam a hívó felet, a másik oldal szinte semmit nem értett a mondandómból, ha tömegközlekedtem, ami arra utal, hogy zajszűrés nem nagyon került a mikrofonba, így ha nem csendes helyen vagyunk, jobb a telefon után nyúlni a headset lehetőség használata helyett.

Ezeket a nüanszokat leszámítva viszont teljesen meg voltam elégedve az Impulse Duóval. Ugyan messze nem ad olyan hangélményt, mint egy RHA-füles, viszont az iPhone gyári megoldását vita nélkül lekörözi, mindezt vezeték nélküli megoldással, és ehhez a technológiához mérten az ára is egész baráti, hiszen mindössze 45 dollárt, azaz megközelítőleg 14 000 forintot kérnek érte.

Mit tud egy fülhallgató 75 ezer forintért?
Strapabíró kivitelezés, eltérő hangzást biztosító, cserélhető szűrők és átlagon felüli hangminőség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik