Tech

Furcsa dolog történik, ha a pörgettyűre keres a Google-ben

A fidget spinner nevű pörgettyű jó ideje már telefonos alkalmazások formájában is hozzájárul a GDP rombolásához, most viszont újabb fronton támad: már a Google keresőjéből is előhívhatjuk.

A léthez korántsem szükséges, de annál inkább elengedhetetlennek tűnő újabb trendeszköz a fidget spinner, amit magyarul talán csapágyas matatónak fordítanánk. Az ujjakkal pörgethető játék egyre több ember kezében látható, emellett milliók töltik le az eszközt imitáló telefonos applikációkat is.

Most már letölteni se kell semmit: a Google egyenesen keresőjébe építette be a veszélyes pörgettyűt.

A játék előhívásához csak a „spinner” kulcsszóra kell gugliznunk, ezután a találati lista első helyén megkapjuk a Google spinnerének saját, virtuális változatát. (Amennyiben nem látunk ilyesmit, érdemes ellenőrizni, hogy a kereső angol nyelvű változatát, azaz a google.com-ot használjuk, és nem a magyarra állított Google-t.)

Egyszerűen csak a Spin gombra kell kattintanunk, hogy az vad forgásba kezdjen, és ha szorgalmasabban kattintunk, értelemszerűen gyorsabban pörög a virtuális játékszer.

Extra funkció, hogy a Fidget mellett egy szerencsekereket is forgathatunk, 2-20-ig állíthatjuk be, hány szám szerepeljen rajta. Egy kattintás után ez is forogni kezd, majd valahol megáll.

Nem a Google az egyetlen persze, aki a nyugtató hatású játékot virtuális terepre költözteti, a játék népszerűségét jó pár fejlesztő próbálja meglovagolni. Mind iOS-re, mind Androidra százával találni pörgettyű appokat, de egyik sem ért el akkora sikert, mint a Ketchapp fejlesztette Fidget Spinner (iOS, Android), amit a megjelenése után két héttel már 7 millióan töltöttek le. Ez megdöbbentően magas szám, főleg ha ahhoz viszonyítjuk, hogy a tavaly valódi világhisztériát okozó Pokémon Gó-t 10 millióan töltötték le hét nap alatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik