Tech

Cuki kutyus trollkodta szét a Google Street View fotóit

Minden tevékenység sokkal élvezetesebb, ha egy négylábú barát is az emberrel tart, különösen akkor, ha a Google kamerájával a hátunkon derítünk fel egy szigetet.

Éppen így születtek a dél-koreai kis szigetről, Jukdóról készült képek a Google Street View, magyarul Google Utcakép felületére, ahol az idilli környezetben rendszerint egy barátságos vörös kutyus is feltűnik.

A szőrös asszisztens izgatottan fedezte fel a helyszínt fotós gazdájával, az árkon-bokron át ívelő nagy sétában néha egy kis pihenésre és szaglászásra is időt szakított, sokszor a felvétel kellős közepén. Amikor pedig láthatóan a gazdi maradt le mögötte a látványban gyönyörködve, a “túravezető” kérdően hátra nézett.

via GIPHY

A július 10-én készült képeket a koreai Daum nevű portál fotósa készítette, aki gyalog járta be a helyszíneket hátán egy Google Trekkerrel. Ha a képek kissé üresnek hatnak, nem véletlen: mindössze három család él a szigeten egy 2004-es adat szerint.

ukdo mindössze 734 méter hosszú és 482 méter széles sziget, Ulleungdo városából húsz perc alatt lehet megközelíteni komppal.

A cuki kutyás felvételeket ezen a linken magunk is megnézhetjük.

via GIPHY

A térképszolgáltatások gyakran foglalkoztatnak külsős fotósokat, hogy az autóval nehezen megközelíthető helyszíneket is feltérképezzék, a Google Trekker nevű, hátizsákként hordozható kamera pont ezen célból készült.

A 2012-ben bemutatott eszköz gyakorlatilag az internetes óriás utcafényképező kocsijainak emberre alakított változata.

Forrás: Daum

A 16 kilogrammos súlyú, 15,5 megapixeles kamerarendszer épp az olyan terepek digitalizálására lett kitalálva, ahova négy keréken egyszerűen nem lehet eljutni. Egy androidos appal vezérelhető, ami automatikusan készít 360 fokos felvételeket útközben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik