Tech

Nincs többé vakarózás szúnyogcsípés után

Vannak a szerencsések, akiket nyáron elkerülnek a szúnyogok, és vannak azok, akiket imádnak a vérszívók és nem ússzák meg a csípéseket, amit kellemetlen, viszkető érzés követ. A megelőzésre már rengeteg megoldás létezik a különböző spay-ktől kezdve a riasztókon át, de most itt egy kütyü, ami a „baj” bekövetkezte után igyekszik segíteni az „áldozaton”.

A beszédes nevű Bite Helper lényegében egy vastagabb tollra hasonlít, elemmel működik, és akkor kell elővenni, ha ébredés után, a strandon, kerti parti, valamilyen vizes program vagy kirándulás közben szúnyogok céltáblájává válunk. A csípés után jelentkező kellemetlen, viszketésre ingerlő érzést a rovar nyála okozza, és a kis kütyü ezen hivatott segíteni.

Forrás: bitehelper.com

A gyártó útmutatója szerint a csípés után csak be kell kapcsolni a szerkentyűt, majd ráhelyezni az érzékeny részre nagyjából 45 másodpercig. A Bite Helper úgynevezett Thermo-Pulse technológiát használ, ami az érintett területet célzó hővel és vibrálással növeli a csípéshez közeli erek véráramlását, ezzel enyhítve/megszüntetve a kellemetlen érzést.

A csípésenyhítő semmilyen kémiai anyagot nem tartalmaz, nem irritálja a bőrt, és a gyártó szerint egyaránt hatásos a felnőttek és a négyévesnél idősebb gyerekek számára. A használata ráadásul nemcsak a szúnyogok csípése ellen lehet hatásos, de akkor is bátran használható, ha hangyák, méhek vagy egyéb rovarok okoznak kellemetlen perceket.

A nyaralást praktikusabbá tévő talpmatricával ellentétben ez a nyáron szintén hasznos eszköz nem közösségi finanszírozásból valósul meg, az Egyesült Államokban már jelenleg is kapható, 40 dollárt (~10 000 Ft) kérnek érte, és a független tesztelők szerint tényleg egy működő megoldásról van szó.

Egyszerű, de mégis zseniális a nyár legmenőbb ötlete
A nyár slágere a "Miért nem nekem jutott az eszembe?" tipikus esete.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik