Tech

Felejtsd el a Star Wars cuki droidját, mutatunk valami jobbat!

Közeledik a Pókember: Hazatérés premierje, és a robotokra specializálódott játékgyártó, a Sphero ehhez igazodva jelentette meg a legújabb termékét, ami egy interaktív hálószövő figura, ami többek között képes beszélgetni és viccelődni a gyerekekkel.

A Sphero legutóbb akkor hívta fel magára a figyelmet, mikor a Star Wars: Az ébredő Erő vadiúj droidjából, BB-8-ből készítettek egy önjáró, applikációval vezérelhető játékot, és az akkori termék annyira bejött üzletileg, hogy a cégnél mostanra teljesen ráállták erre a vonalra.

Nemrégiben egy elképesztően élethű és interaktív Villám McQueen (robot)autóval rukkoltak elő a Verdák 3-hoz kapcsolódva, most pedig itt a legújabb dobásuk, a gyerekekkel beszélgető Pókember figura, akinek van egy-két igazán érdekes trükk a tarsolyában.

A 22 centis bábu nem hagyományos akciófigura, hiszen csak a karjai mozognak, cserébe viszont vannak benne mozgásérzékelők, így ha a srácok elkezdenek rohangálni vele a lakásban, akkor a barátságos szuperhős ezt olyan hanghatásokkal viszonozza, mint a hálóvető hangja, illetve elcsattanó pofonokat és rúgások zaját produkálja.

Ami ennél sokkal mókásabb, hogy a játék képes kommunikálni a gyerekekkel: vicceket és sztorikat mesél, sőt hosszabb távon is képes lekötni a gyerkőcöket, hiszen a Kaland, játék, kockázat-kötetek mintájára ők dönthetnek, hogy a hős miképp cselekedjen az általa előadott történetekben, ahol természetesen valamilyen rosszfiú lekapcsolása a fő feladat. Mindez persze hangvezérléssel működik: a bábu előadja a történetet, majd a mellkasába épített mikrofonon keresztül adhatunk neki utasításokat.

A játékhoz app is tartozik (nélkülözhetetlen, hiszen ezzel kell beüzemelni), felkapcsolódik az otthoni wifire, ugyanakkor attól nem kell tartani, hogy a gyártó a figurán keresztül hallgatózna, hiszen a hangfelismerést egy beépített chip végzi, nem egy felhőszolgáltatás, és a bábu nem tölt fel semmit a netre.

Sőt, a mikrofon csak akkor aktiválódik, ha a figura mellkasán megnyomjuk a pók szimbólumot, a vevő működését ráadásul sárga LED-fény is jelzi, így pontosan tudható, hogy hősünk mikor “hallgatózik”.

Forrás: Sphero

Pókemberen ezen felül bekapcsolható egy guard mód, ami jelzi, ha valaki belép a szobába, illetve a szemek helyén LCD-kijelzők kaptak helyet, így a figura nem csak kifejezéstelenül bámul a gyerkőcökre, hanem ugyanúgy képes „arckifejezéseket” közvetíteni, ahogy az Amerika Kapitány: Polgárháború-ban láthattuk a falmászó hőstől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik