Tech

Egyszerű, de mégis zseniális a nyár legmenőbb ötlete

A papucs 2017-ben már nem divat, az igazán menők tízezer forintért rendelik maguknak a talpra ragasztható strapabíró matricát, ami véd a vízben, a homokban, a járdán és a part menti sziklákon is.

A közösségi finanszírozás korában számtalan olyan termék születik, amire az emberiségnek nem feltétlenül van szüksége, de a lelkes (vagy lökött) vásárlókra bármit rá lehet sózni, és rengetegen hajlandók pénzt áldozni a legőrültebb ötletek megvalósítására.

Utóbbi kategóriába tartozik a Nakefit nevű termék is, ami az ötletgazdák szerint a nyár (és bármilyen nyaralás) elengedhetetlen kelléke, és ha jobban belegondolunk, egészen zseniális találmány.

Lényegében egy strapabíró matricáról van szó, amit a talpunkra ragasztva papucs nélkül is bátran mászkálhatunk a part menti sziklákon, a forró homokban és járdán, véd a vágásoktól, illetve anélkül gázolhatunk a tengerbe, hogy aggódnunk kellene a fenéken pihenő tengeri sünök miatt, ráadásul az apró biztonsági tappancsoknak hála még a medence melletti veszélyes csúszásoktól is megvéd.

A Nakefit a Kickstarteren tűnt fel, és a „fejlesztők” már össze is kalapozták az eredetileg kitűzött 20 000 font (7 millió forint) kétszeresét, amit a cikkünk írásakor 1100-nál is több ember dobott össze. A talpmatrica egyébként fekete, rózsaszín és világoskék színekben „rendelhető”, és a legolcsóbb csomag 30 fontért (~10 000 Ft) tartalmaz tíz darabot az egyszer használatos talpmatricából.

Forrás: Vimeo

Az ötletgazdák ígérete szerint termékük vízálló, bírja a strapát, és a nap végén könnyedén lehúzható a talpunkról – arról mondjuk nem szól a fáma, hogy a matricát a lábunkon tartó ragasztót vajon meddig kell vakargatni a nap végi zuhany alatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik