Tech

Már személyes dolgaink között is kutat a Google

Mostantól egy helyen kereshetünk az összes olyan fájlunk közt, amiket a Google valamelyik szolgáltatásában tárolunk, így a Gmailben, a Fotókban, a Dokumentumokban és a Drive-on belül is.

A Google-nek számos olyan szolgáltatása van, amit napi szinten használnak emberek, elég csak a Drive-ot, a Dokumentumokat, a Gmailt, a Fotókat, vagy a Naptárat említeni. A felhasználók jelentős mennyiségű adatot és fájlt is tárolnak ezeken keresztül: leveleket, fotókat, fontos dokumentumokat, videókat.

A keresőóriás egy új funkciót vezet be, hogy ezek közt is könnyen kereshessünk, egyetlen felületen. A jól ismert Keresőben megjelent az Egyebek fül alatt a Személyes panel, ahol azon tartalmakra szűrhetünk, amiket adott kulcsszóra talál a kereső a különféle Google szolgáltatásokban található fájljaink között.

Csak mi látjuk, mit talált a személyes dolgaink között. Forrás: 24.hu

Ha például Budapest kulcsszóra “guglizunk”, a kereső kilistázza nekünk a szokásos találatokat: weboldalakat, képeket, térképet, videókat, és az Egyebek fül alatt lenyitva a Személyes tartalmakat.

Így például a gmailes leveleket, amelyekben szerepel a Budapest szó, a Fotókon belül tárolt Budapesten készült képeket, és a Naptárunkba beírt Budapesttel kapcsolatos eseményeket. Ezek elválasztott kártyákon jelennek meg, és csak a felhasználó számára láthatók. Természetesen a funkció működéséhez szükséges, hogy bejelentkezzünk Google-fiókunkba.

A Google Személyes fület már a legtöbb felhasználó láthatja a mobilos és az asztali webes böngészőkön belül, fokozatosan jelenik meg világszerte minden felhasználónak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik