Tech

Így változott meg az életünk röpke húsz év alatt

Kazettás magnón hallgattuk a Spice Girlst, miközben zakatolt a centrifuga, Rex felügyelőt néztünk, Zsigulit vezettünk – így éltünk 1997-ben. Az idén húszéves Cetelem egy különleges videóban vállalkozott annak bemutatására, hogyan változott meg az életünk az elmúlt két évtizedben.

Emlékszel még 1997-re? Az évre, amikor 150 ország írta alá a globális felmelegedés elleni kiotói egyezményt? Amikor az Atlantis űrhajó visszatért a Földre? Amikor Amerikában elindult a South Park, Magyarországon pedig a Rex felügyelő vagy éppen a Fókusz? 1997 a Magyar Cetelem Bank számára is emlékezetes, mert ebben az évben kezdte meg működését.

A huszadik szülinapját ünneplő pénzintézet a jeles alkalom apropóján készített egy 360 fokos VR-videót, amiben megmutatják, mennyi minden megváltozott körülöttünk az elmúlt két évtizedben. A videóban egy család otthona látható 1997-ben és egy időcsavarral 2017-ben is, és a közel öt perces videóban jól megfigyelhető, hogy mennyit fejlődött a világ röpke húsz év alatt.

Az elmúlt 20 év több meghatározó technológiai újítást adott számunkra, ezt reprezentálja ez a 360°-os videó is, amiben az egerünk  segítségével (vagy mobileszköz esetén a készülék forgatásával) mi választhatjuk meg, hogy merre nézzen a kamera, így a videó megtekintése közben szabadon nézelődhetünk a térben bármilyen irányba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik