Tech

Újra dübörög az év eddigi legjobb sci-fije

A Prey ugyan már május 5-én megjelent Európában, de a videojátékot kiadó Bethesda Softworks fontosnak érezte, hogy egy új videóval mindenkit emlékeztessen rá, hogy milyen jól sikerült az alternatív univerzumban játszódó sci-fi lövöldözős játék.

Lassan három hete, hogy PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra is megjelent a Prey, amiről tesztünkben azt írtuk, hogy a játékmenete ugyan nem forradalmi, de elképesztően jól össze van rakva, tartalmaz mindent, amit ami manapság divatos, jól keveri a műfajokat (FPS, horror, survival), a látvány simán megfelel a kor követelményeinek, és ami ennél is fontosabb, hogy van nagybetűs hangulata.

Az Arkane Studios legújabb videojátékáról viszont nemcsak mi nyilatkoztunk pozitívan, de jó néhány más (angol nyelvű) lap is, és a játékot kiadó Bethesda Softworks úgy döntött, hogy mindenféle sajtóközlemények helyett egy ütős videóban tudatja a világgal (de legalábbis azokkal, akik még nem próbálták ki a programot), hogy egy kiváló belső nézetes sci-fi lövöldét tettek az asztalra.

A videojátékok terén mértékadónak számító Rock, Paper, Shotgun szimplán csak fantasztikusnak bélyegezte a Prey-t, az Xboxachievements.com a nagyszerű jelzőt aggatta a játékra, míg a GamesRadar úgy jellemezte az alakváltó űrlényeket felvonultató FPS-t, hogy „elképesztően jó érzés” vele játszani.

Ez az év eddigi legjobb sci-fije, vita nincs
Alternatív történelem, rejtélyes űrállomás, agresszív idegen faj, némi horror és nagybetűs hangulat. Kihagyhatatlan egyveleg.

 

Az „Elismerés” (Accolade) néven futó videó persze nemcsak a pozitív véleményeket tartalmazza, de kapunk benne ízelítőt abból is, hogy mi vár ránk, ha a játék beszerzése mellett döntünk: egy fura űrállomás, agresszív idegenek, vészhelyzet, felfedezés és persze rengeteg akció!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik