Tech

Késik a zseniális western folytatása

Eredetileg idén ősszel jelent volna meg a Red Dead Redemption 2, de a fejlesztők a játékosok türelmét kérik, a premierdátum jövőre csúszott. Az indoklás a szokásos: szükséges az extra idő, hogy tényleg a legjobbat nyújthassák a rajongóknak.

A Grand Theft Auto-sorozatról híres Rockstar Games 2004-ben dobta piacra (PS2, Xbox) a Red Dead Revolver névre keresztelt külső nézetes lövöldözős játékát, és ennek a szellemi örököse volt a 2010-ben megjelent Red Dead Redemption, ami már a GTA-játékok mintájára nyújtott egy egészen hatalmas, teljesen szabadon bejárható, gyönyörű világot, rengeteg küldetéssel és remek sztorival, méghozzá az 1900-as évek elején, a vadnyugaton.

A program PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra jelent meg, jelentős anyagi és kritikai siker lett, a játékosok és a szakújságírók mind a mai napig az előző konzolgeneráció egyik legjobb címének tartják a Rockstar westernjét, éppen ezért volt hatalmas az öröm, mikor a fejlesztők tavaly októberben bejelentették, hogy idén ősszel érkezik a folytatás, a Red Dead Redemption 2.

A kaliforniai stúdió ígéreteit persze mindig illik fenntartással kezelni, hiszen azon kevés fejlesztők közé tartoznak, akiknek nem dirigál a kiadó, így addig fejlesztik a játékukat, amíg csak akarják – a hatalmas bevétel így is, úgy is garantált. Ennek fényében az idei megjelenés hírét már tavaly is kétkedő hangok fogadták, és a Rockstar most hivatalosan is bejelentette, hogy a Red Dead Redemption 2 premierjét eltolták jövő tavaszra.

Az indoklás: “a hatalmas és könyörtelen amerikai hátországban játszódó epikus kaland az első Rockstar játék, ami az alapoktól kifejezetten az újgenerációs konzolokra készül, így egy plusz idő szükséges ahhoz, hogy a lehető legjobb élményt nyújthassuk a rajongóinknak”.

Pontos dátum persze még most sincs (sőt, újabb csúsztatáson sem lepődnénk meg), csupán annyi bizonyos, hogy a játék Xbox One-ra és PlayStation 4-re érkezik. PC-s verzióról egyelőre nincs hír, de mivel – jókora csúszással – a GTA V is megjelent asztali gépekre, a nem konzolos játékosoknak is van még remény arra, hogy végre ők is elmerülhetnek a Red Dead-univerzumban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik