Tech

„Nyúlékony” képernyőt mutat be a Samsung

Dél-koreai források szerint a Samsung a napokban tervezi bemutatni a világ első „nyúlékony” képernyőjét, ami az első lépés lehet a rugalmas okostelefonok felé és egyéb speciális kiegészítők felé.

A Korea Herald névre hallgató dél-koreai portál beszámolója szerint a gyártó a május 23. és 25. között esedékes, amerikai Society for Information Display 2017 rendezvényen mutatja be a világ első „nyúlékony” kijelzőjét, méghozzá egy 9,1 colos (23 cm) panel formájában.

A különleges kijelző – amit autókba, ruhákra és okostelefonokba szánnak – legérdekesebb tulajdonsága, hogy akár 12 mm mélyen is benyomható mindkét irányba bármilyen sérülés nélkül, továbbá hajlítható, görbíthető és akár fel is lehet tekerni, anélkül, hogy kárt tennénk benne.

Forrás: Samsung

„Amíg a jelenleg kapható flexibilis OLED-ek egy irányba hajlíthatók, addig az új OLED technológia mindkét oldala alakítható: görbíthető, benyomható vagy tekerhető mindkét irányba” – nyilatkozta a Samsung képviselő a koreai lapnak.

A dél-koreai gyártó képviselője ugyanakkor azt is hozzátette, hogy az új technológia még nagyon korai fejlesztési fázisban létezik, és egyelőre még a cégnél sem látják, hogy mikor kerülhetnek kereskedelmi forgalomba olyan termékek amelyek képesek kihasználni az újfajta OLED sajátosságait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik