Tech

Még kényelmesebb böngésző kell? Itt az új Opera

Lassan már csak hátmasszázst és ingyenpizzát kell kínálnia az Operának ahhoz, hogy elnyerje a legkényelmesebb böngésző címét – most épp chatfronton erősít.

A böngészőháborúban mindig az Opera volt az a fél, ami időről időre a legmeglepőbb szolgáltatásokkal rukkolt elő: a különleges egérmozdulatoktól kezdve a beépített IRC-kliensen és adblockeren keresztül az ingyenes VPN-ig.

A felhasználókat látszólag mégse tudja meggyőzni: a W3counter áprilisi mérései szerint a Chrome 61.2 százalékkal vezeti a böngészőhasználati listát, utűna következik a Safari (15.9%), míg az Opera az ötödik helyre szorult 2.9 százalékkal – tavaly ugyanekkor 4.1 százalékon dübörgött még.

Az Opera azonban nem adja fel: Reborn néven kiadott új frissítésében már oldalsávból elérhetjük a Facebook Messengeren, Whatsappon és Telegramon érkező üzeneteinket

  • nem kell külön böngészőlapot nyitni hozzá,
  • nem kell más programra (például a Franzra vagy Trillianre) váltani,
  • nem kell elővenni a telefont sem.

Bármin is dolgozunk bármelyik böngészőlapon, egy gyors oldalrakattintással megkapjuk a chatfelületet, amit ugyanilyen gyorsan vissza is tudunk küldeni a helyére, így a figyelmet sem vonja el annyira a munkáról, ha beérkezik egy üzenet.

(Illetve dehogynem, fókuszált munka esetén nyilván jobb nem a chatre figyelni, de minden munkakör más munkahelyi protokollal jár együtt, az emberi koncentrálóképesség pedig már rég 6 másodperc alatt jár, úgyhogy az információk gyakorlatilag csak parkourozni járnak belénk.)

A Reborn legújabb változatát Windows, Mac és Linux változatokban érhetjük el itt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik