Tech

Így (ne) hitesd el másokkal a neten, hogy gazdag vagy!

Nem élünk olyan fényűző életet, mint az Instagram-celebek? Sebaj, pár trükk és elhitethetjük másokkal. Ehhez csak figyelnünk és tanulnunk kell a legújabb internetes trendből.

Néha kimondottan rosszul sül el, ha valaki többnek próbálja magát láttatni, mint amilyen valójában. Ez a hírességekkel is megesik, nemcsak az internetes hírnévre vágyó Instagram-celebekkel. Most éppen Shad Moss (Bow Wow), a rapper került kellemetlen helyzetbe és adott apropót egy új internetes trendnek.

A zenész Instagram-posztban lelkendezett arról, hogy éppen New Yorkba indul üzleti útra. Meg is osztott egy fotót, amin két autó és egy repülőgép látható, de a kompozíció azt sugallta, hogy az a rapper magángépe lehet. A rajongók egészen addig voltak ebben a hitben, mígnem valaki kiszúrta egy New York-i járaton, hogy a zenész is velük utazik – nincs itt szó semmiféle saját luxusrepülőről. Még cikibb, hogy a képet egy floridai privát légitársaság oldaláról lopta a sztár.

A Twitter felhasználóinak kreativitására serkentően hatott a szemfényvesztés, #BowWowChallenge hashtag alatt kezdtek el terjedni a hírességet kifigurázó ironikus fotók, amik idilli helyzeteket ábrázolnak. Nem kell nagy trükköket bevetni ahhoz, hogy közösségi médiában megosztott fotó félrevezető legyen: elég egy okos képkivágás, perspektíva vagy filter, hogy teljesen más legyen a végeredmény.

Bár a képek meghökkentően viccesek, a jelenség rávilágít a közösségi média szomorú hozományára: sokan nemcsak képeiket filterezik, de a valóságot is. A felhasználók olyan, a mai világban idealizált vágyakat jelenítenek meg közösségi profiljaikon, mint a tökéletes párkapcsolatok, a drága autók, a tengerparti nyaralások, de mások tökéletes életét nézni kifejezetten frusztráló érzés a felhasználók többségének.

https://twitter.com/Saint_Louisan/status/862307395384389632

https://twitter.com/ghamil44/status/862324123543982082

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik