Tech

Itt a legértelmetlenebb okoskütyü

Okosított sószórón dolgozik már két és fél éve egy cég, akik hamarosan útnak indítják a projektet, remélhetőleg egy sikeres közösségi finanszírozás után. Zenél, világít, meg minden.

Érezte már úgy, hogy nem főz elég „okosan”? Az “okos” megoldások már rég beköltöztek a konyhába: az IBM Watson szoftvere recepteket állít össze, az okosotthoni asszisztensek  is segítenek egy étel elkészítésében, és ott vannak a méregdrága okoshűtők, amik nemcsak tejet rendelnek, de videókat is lehet nézni a kijelzőjükön. Ezek után nem csoda, ha annyira múlt századinak tűnik az, ha magunknak kell levennünk a polcról a fűszereket.

A Smalt (szóvicc: a smart, azaz okos és a salt, azaz só keresztezése) nevű okossószóró ötletgazdáinak fejében valószínűleg ez járhatott, amikor úgy döntöttek, a közösségi finanszírozás erejével megcsinálják a világ első, okosfunkciókkal felszerelt fűszertartóját, mert miért ne lehetne még elegánsabban megkoronázni egy remek étel elkészítését, mint egy interaktív sószórással.

A kaliforniai Herb & Body nevű cég eszköze a Bluetooth-támogatásnak köszönhetően képes okostelefonos apphoz kapcsolódni, és az Amazon Alexa okosotthoni asszisztenssel is kommunikál. Azaz elég annyit mondani Alexának, miközben az eszközt az oldalas felé tartjuk: “Alexa, kérek egy csipet sót”, a szerkentyű pedig teszi a dolgát. Hogy ez relaxálóbb és látványosabb legyen, arról hangulatvilágítás gondoskodik, a beépített hangszórónak köszönhetően ráaásul még zenét is hallgathatunk közben, legyen az kellemes dzsessz, vagy Johnny Cash.

A kütyüt már két és fél éve fejlesztik, a megvalósításához szükséges közösségi kampányt júniusban indítják az IndieGogón. Várhatóan decemberben juthat el a támogatók asztalára. Pontos árat még nem tudni, de azt igen, hogy a támogatók 50 százalékos kedvezménnyel juthatnak majd hozzá. De tényleg kell ez nekünk?

A készítők ezzel a leírással próbálják meggyőzni az érdeklődőket, hogy valóban szükségük lehet az eszközre. Nálunk nem vált be:

” Minden finomabb egy csipet sóval. Lepje meg vendégeit és szájpadlásaikat a sószórás interaktív és szórakoztató módjával, és hangsúlyozza ki az ízeket!”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik