Tech

A III. világháborúval riogat az Anonymous

Újabb videóval jelentkezett az Anonymous néven ismert hacktivista csoport, amiben ismét egy lehetséges III. világháború lehetőségére hívják fel a figyelmet.

A 2008 óta létező, a 4chan fórumairól indult Anonymous a hétvégén újabb videót tett közzé a hivatalos YouTube-csatornáján, amiben az USA és Észak-Korea egyre inkább elmérgesedő viszonyára helyezik a hangsúlyt, kiegészítve azzal, hogy a környező országok miképp reagálnak az egyre aggasztóbb helyzetre.

A videó szerint Japánban már vannak arra vonatkozó figyelmeztetések, hogy a civil lakosságnak mi a teendője egy esetleg nukleáris támadás esetén, illetve az álarcos, robothangon megszólaló figura arra is kitér, hogy fegyveres konfliktus esetén a háború gyors lesz és brutális, olyan komoly hatással Kínára, hogy az akár a III. világháború kitörését is eredményezheti.

A közel hét perces videó kifejezetten baljóslatú képet fest a közeljövőről, és a közleményt felolvasó figura azt is megjegyzi, hogy a kínaiak ugyan nem akarnak háborút (ehelyett békülést sürgetnek az egyre agresszívabban üzengető országok között), de mégis Kim Dzsongun rezsimje felé hajlanak, hiszen ők „biztosítják”, hogy az Egyesült Államok ne szerezzen még nagyobb befolyást a Koreai-félszigeten.

Az Anonymous szerint az USA térnyerése ellenében Kína hajlandó lenne háborúba lépni, Japán és Ausztrália pedig már elkezdett felkészülni erre az eshetőségre. A videóban elhangzik:

A gyakorlatias kínaiak úgy fest, hogy kezdik elveszteni a türelmüket.

A május 6-án élesedett videó nem az első az Anonymous részéről, amiben a III. világháború veszélyével hozakodnak elő, ráadásul Donald Trump megválasztása után az amerikai elnöknek is üzentek, amiben sürgették, hogy a többi országgal közösen vessen véget a bolygón dúló háborúknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik