Tech

Itt a scifi, amire évek óta várunk

Mától kapható a Prey, az idei év első igazán ütős belső nézetes scifi videojátéka, amiben egy klasszikus feladat vár ránk: szembe kell szállnunk az idegen invázióval, hogy megmentsük az egész emberiséget!

A Prey főhőse Morgan Yu, aki a Talos I űrállomás fedélzetén ébredve egy olyan kísérlet kulcsfontosságú alanya, ami örökre megváltoztathatja az emberiséget. A sztori viszont nem a szebb jövőről szól, így a dolgok rövid úton szörnyű fordulatot vesznek.

A Talos I-et idegen lények rohanják le, és Yut irányítva nekünk kell megállítani a Typhon hordákat, mielőtt elpusztítanák az emberiséget. Mi vagyunk a fajtánk utolsó reménye, és az állomás fedélzetén talált tárgyak, az elménk és az emberfeletti képességeink segítségével kell visszavernünk a meglehetősen furcsa idegenek invázióját.

A Prey május 5-től, azaz mától érhető el PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re, ráadásul a konzollal rendelkezőknek még csak nem is kell zsákbamacskát venniük, hiszen a Microsoft és a Sony gépére letölthető egy demó, amivel a sztori első órája játszható végig.

PC-re ugyan nem érkezett kipróbálható verzió, de az első beszámolók alapján a számítógépes gamereknek sem kell aggódni, a játékot fejlesztő Arkane Studios nem követte el azt a hibát, mint a legutóbbi munkájuk, a Dishonored 2 esetében: nincsenek technikai problémák, a Prey PC-n is remekül fut.

És hogy milyen lett a játék, amire éveket vártunk? Erre egy külön tesztben fogunk választ adni!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik