Tech

Teljesen átalakul a YouTube

Új dizájnt húznak a YouTube asztali böngészős verziójára, már a videómegosztó külseje is követi a Google Material Design névre keresztelt formanyelvét. Az összkép letisztultabbra sikerült, és egy sötét módot is bekapcsolhatunk.

Előnézetben már bárki megnézheti a YouTube videómegosztó új külsejét ezen a linken, mindenféle regisztráció nélkül. A frissítést Neal Mohan, a YouTube termékigazgatója jelentette be a Collision nevű techkonferencián.

A cég a Material Design nevű saját stílusnyelve alapján tervezte meg a kezelőfelületet, amit az Android, a Chrome és más termékeiben is használ. Nemcsak a szemnek kellemesebb és letisztultabb a megjelenés, de a Google elmondása szerint a teljesen új, Polymernek nevezett keretrendszernek köszönhetően a jövőben gyorsabban tudnak beépíteni új funkciókat is.

Az első ilyen fejlesztés a Dark Mode (Sötét mód), amit a jobb felső sarokban található beállítások alatt kapcsolhatunk ki és be. Ha pedig inkább a hagyományos YouTube-designt szeretnénk visszakapni, azt is itt állíthatjuk vissza.

Mi az a Material Design?

Az “anyagszerű megjelenés” formanyelvet 2014-ben jelentette be a Google fejlesztői konferenciáján, az elnevezés is arra utal, hogy a digitális anyagnak “élei és felszíne van” a cég designerének elmondása szerint . Rácsos elrendezés, letisztult formák, reszponzív effektek jellemzik. Árnyékokat és megvilágításokat is használnak, hogy érzékeltessék a mélységet. Először a Google Now-t alakították át ezen elvek alapján, majd következett a cég többi terméke: a Drive, a Dokumentumok, a Chrome böngésző és az Android operációs rendszer.

Ez még nem a végleges változat, a YouTube csapata várja a visszajelzéseket, amelyek alapján tovább finomíthatják a külalakot. Így fest az új kezdőképernyő, amiben a tartalmat, a csatornákat és az alkotókat szeretné előtérbe helyezni a cég:

Forrás: 24.hu

Akinek nem tetszenek a vakító fények, kipróbálhatja a szemkímélőbb sötét módot is.

Forrás: 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik