Tech

Hozzánk is megérkeztek a Messenger időgyilkos játékai

A Facebook elkezdi világszerte kiadni a Messenger csevegőbe épülő instant játékok szolgáltatást, ami több mint 50 időgyilkos programmal támadja be a felhasználók ujjait.

Az Egyesült Államokban élő felhasználók már tavaly november óta tesztelhetik a HTML5-ben írt játékprogramokat (első körben csak 17 címet), de az Instant Gamest csak április 2-től kezdi el világszerte bevezetni a Facebook. A cég célja, hogy a felhasználók anélkül tudjanak játékba kezdeni, hogy hosszadalmas procedúrákon kelljen keresztülmenniük, vagy esetleg le kelljen tölteni bármit, mert azt sokan nem szeretik. (Meg persze, hogy a Messengeren belül tartsák minél hosszabban a felhasználókat.)

Mint minden újítás, ez is fokozatosan jelenik meg, aki egyelőre még nem látja, ne ijedjen meg – pár napot valószínűleg várnia kell. Amerikában meglehetősen sikeres volt a rajt, az Instant Gamest havonta 800 millióan használják aktívan.

Forrás: Facebook

Az F8 fejlesztői konferencián bejelentett két új fejlesztés is érkezik. Bevonják a botokat is a játékokba, a fejlesztők olyan robotokat írhatnak a Messengerhez, amelyek kapcsolódnak a felhasználók játékaihoz. Például végrehajtanak bizonyos küldetéseket, begyűjthetik a jutalmakat, vagy emlékeztetnek, ha valamit meg kell csinálnunk.A lényeg, hogy nem kell belépni a programba, hogy valamilyen apró dolgot elvégezzünk.

A felhasználók visszajelzése alapján bekerült a köralapú játékok támogatása. A fejlesztők készíthetnek ranglistákat, vagy szervezhetnek bajnokságokat is. (Persze ezek a funkciók nem minden játékban működnek, hiszen a készítőktől függ, hogy beépítik-e azt) Az első ilyen program a Zynga stúdió Words with Friends című játéka.

A játékokat csevegésen belül az eszköztár “+” gombjával érheti el, ezen a panelen találhatók a szavazások, a helymegosztás és a terv létrehozása funkciók is. A Facebook blogbejegyzése szerint „régiótól és eszköztől függően” több mint 50 játék közül választhatunk, és hetente várhatunk majd újabb címeket.

A jelenlegi kínálatban nemcsak olyan régi kedvencek vannak mint a Pac-Man, vagy a Galaga, de olyan kedvelt játéktípusok is, mint a pasziánsz, vagy a dominó.

Itt tudjuk előhozni a játékokat. Forrás: 24.hu

 

Forrás: 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik