Tech

Tévéműsorban üzent hadat az emberiségnek a robotlány

Visszatért a robot, aki korábban azt mondta, elpusztítja az emberiséget. Most ismét ijesztő mondatok hagyták el száját Jimmy Fallon műsorában. Ráadásul kő-papír-ollóban is lemosta a műsorvezetőt.

Jimmy Fallon amerikai műsorvezető előszeretettel szórakoztatja nézőit technológiához fűződő érdekességekkel. Korábban Anne Hathaway-jel együtt mutatta meg dalban, hogy milyen gyerekbetegségekkel küzd a Google Fordító.

A „The Tonight Show Starring Jimmy Fallon” egy újabb adásában furcsa robotokat hívott a színpadra, így a Carnegie Mellon Egyetem tekergőző, moduláris kígyórobotját, és egy robotpillangót. Az adás közepén érkezett Sophia, a humanoid robot.

Ha ismerősnek tűnik, nem véletlen: korábban ő mondta azt, hogy el fogja pusztítani az emberiséget.

Az adás elején úgy tűnt, hogy ezúttal békés szándékkal érkezett. Először viccel szórakoztatta Jimmyt és a nézőket, majd kő-papír-ollózni hívta ki a műsorvezetőt, olyan „robotstílusban”.

Mondanunk sem kell, ő győzött, a videón megnézheti, hogyan.

Sophia kijelentette: ez a győzelem az első lépés afelé, hogy valóban uralkodjon az emberiség felett. Persze mindeközben sejtelmesen mosolygott.

Kicsoda Sophia?

A humanoid robotlány a Hanson Robotics fejlesztése. Állítólag Audrey Hepburn és a cég igazgatójának, Dr. Hanson feleségének arcát kapta. A robot rengeteg érzelmet fejez ki vonásaival, a szemeinél lévő kamerák, valamint egy algoritmus segítségével felismeri az arcokat, így akár a szemkontaktust is képes tartani csevegőpartnerével.

Sophia megérti a beszédet, és emlékszik az emberekre, akikkel korábban már találkozott. Dr. Hanson szerint a robot tanul is, így napról napra okosabbá válhat. A vállalat vezérigazgatója szerint a cél az, hogy a humanoid az emberhez hasonlóan tudatossá és kreatívvá váljon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik