Tech

Már böngészőben is játszható a legelső Tomb Raider!

Tavaly volt húsz éve, hogy megjelent a Tomb Raider első része, világhíressé téve minden idők egyik legnagyobb mellbőségével rendelkező játékkarakterét, Lara Croftot. Egy rajongónak hála most akár böngészőben is nosztalgiázhatunk a dögös sírrablóval.

Az első Tomb Raider 1996 novemberében jelent meg Sega Saturnra, PlayStationre és MS-DOS-ra. Az elmúlt két évtized technikai fejlődését pedig mi sem bizonyítja jobban, hogy ma már egy böngészőben is simán elfut a maga idejében forradalminak kikiáltott játék.

A böngészős Tomb Raider egy lelkes rajongónak, XProgernek köszönhető, aki már jó ideje dolgozik az OpenLara névre keresztelt nyílt forráskódú verzión, amit nemrégiben mindenki számára elérhetővé tett az interneten, és már csak a jóleső nosztalgia miatt is kötelező kipróbálni!

Forrás: OpenLara

A linkelt oldalon ugyan csak a játék egyik pályája érhető el, de a „browse level” funkciónak köszönhetően az eredeti program bármelyik szintje feltölthető és újrajátszható (már ha rendelkezünk a szükséges fájlokkal), egy ügyes módosításnak köszönhetően akár már belső nézetből is.

Az irányítás ugyan kicsit darabosnak érződik a mai sztenderdekhez képest, ugyanakkor XProger új játékmotorjának hála a játék jobban néz ki, mint valaha, még teljes képernyős módban is, ráadásul már a képfrissítés sem kötött, így géptől függően 30 fps-nél többet is kicsikarhatunk a programból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik