Tech

Már net nélkül is kukkolhatunk másokat az Instagramon

Offline mód került az Instagram mobilappjába, így már anélkül visszapörgethetjük képfolyamunkat, hogy be kéne kapcsolnunk a wifit, vagy a mobilnetet.

A Facebook által felvásárolt Instagram tavaly decemberben lépte át  a 600 milliós felhasználói számot, 80 százalékuk az Egyesült Államokon kívül él. Sokan használják a képmegosztót olyan fejlődő országokból, ahol az internet drága, lassú és nem igazán megbízható. Ezen problémára reagáltak a karcsúsított Facebook Lite-tal, illetve a Facebook app offline módjával, melynek köszönhetően úgy nézhetjük vissza a hírfolyamunkat, hogy nem kell internetre csatlakozni. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy valós időben frissülő posztokat kapunk, hanem azokat, amelyeket a legutóbb netezés alatt elmentett az alkalmazás.

Az Instagramra is megérkezik ez a megoldás. Hamarosan offline is láthatjuk a korábban betöltött fotókat. Böngészés közben kedvelhetünk képeket, hagyhatunk kommenteket, akár le is állíthatjuk egy fiók követését, de ezek az interakciók csak akkor történnek meg ténylegesen, ha ismét netközelbe kerül eszközünk. Külön érdekesség, hogy a korábban már megnézett profilok is elérhetők offline, csakúgy, mint a Felfedezés fül alatt összegyűjtött ajánlott tartalmak.

Egyelőre még csak Androidon jelenik meg az újítás, szintén amiatt, hogy a szegényebb országokban jellemzően az androidos készülékek terjedtek el. Ahogy a Facebook többi újítása esetén, itt is számíthatunk arra, hogy csak pár nappal később jelenik meg nálunk. Az iOS-es megjelenés pontos dátumát még nem közölték, csak annyit, hogy pár hónap múlva az is érkezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik