Tech

Fantasztikus lett az új Google Earth

Teljesen új dizájnt kapott a Google népszerű szolgáltatása, és már le sem kell töltenünk ahhoz, hogy a monitor előtt barangolhassuk be a földgolyót.

A keresőóriás ma élesítette a méltán népszerű Google Earth legújabb verzióját (asztali gépekre és Androidra), ami nemcsak teljes ráncfelvarráson esett át, de új funkciókkal bővült, ráadásul anélkül látogathatunk el a Föld bármely pontjára, hogy külön le kellene töltenünk a programot – a szolgáltatás egyből elérhető a Chrome böngészőből.

A vadiúj funkciók egyik a Tudáskártya, ami akkor jelenik meg, ha egy konkrét helyre vagy épületre keresünk rá. Ha például a Budapest, Parlament szavakat gépeljük be a nagyító ikon lenyomása után, akkor a Google Earth egy gyors animáció keretében ráközelít a fővárosra, középen a patinás épülettel, és a jobb oldalon megjelenik egy információs lap, amin elolvashatjuk a legfontosabb infókat az Országházról.

Emellett beépítésre került egy Utazó funkció névre keresztelt lehetőség is, ami lényegében egy interaktív túra, aminek keretében nonprofit szervezetek és tudósok által összeállított útmutatók alapján ismerhetjük meg a világ egyes pontjainak legszebb részeit és érdekességeit.

Ha pedig épp nincs konkrét elképzelésünk, amire szeretnénk rákeresni, akkor sincs baj, hiszen megjelent a Google keresőből ismerős Jó napom van lehetőség, ami teljesen véletlenszerűen választja ki a földgolyó egyik különleges szeletét, hogy egy kicsit jobban megismerhessük.

Forrás: 24.hu

És ez még nem minden, a végére hagytuk a legnagyobb és leglátványosabb változást, az egészen fantasztikus 3D-s nézetet (ez persze nem mindenhol elérhető), aminek hála tényleg olyan látványt kapunk, mintha épp ott röpködnénk a kiválasztott helyszín felett. A Himalájára például csak nagyon kevesen jutunk el, de most egyetlen kattintással mégis egészen közelről vizsgálhatjuk be a csodálatos csúcsokat!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik