Tech

Közel egy órán át elérhetetlen volt az Origo összes cikke

Csütörtökre virradóra még csak a hírportál kommentjei között jelentek meg az Origót szapuló kommentek ezrei, vasárnap este viszont jó ideig egyetlen cikket sem lehetett elolvasni az oldalon.

Egyelőre nem tudni, hogy mi állhatott az Origo hibájának hátterében, de közel egy órán át egyetlen cikk sem volt olvasható a címlapon szereplő írások közül. A főoldalra érkezve még minden rendben találhattak a látogatók, de ha rákattintottak bármelyik cikkre, akkor csak a keretrendszer töltődött be a cikkekhez rendelt címkék kíséretében: mindenhol hiányzott a lead, a szövegtörzs és a beillesztett képek is.

A jelenséget először a HVG vette észre este fél tizenegy magasságában, és a hírportál cikkei csak jó ötven perccel később, negyed 12 körül váltak ismét olvashatóvá. Nagy valószínűséggel valamilyen szerkesztőségi rendszeren belüli- vagy adatbázis hiba okozhatta a hírek és egyéb írások eltűnését, viszont az oldalon csütörtökre virradóra megjelent rengeteg támadó komment után azt sem tűnik lehetetlennek, hogy külső hatásra tűntek el a kormánypárti lap cikkei.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik