Tech

Csúszhat az új iPhone megjelenése

Belsős források szerint akár novemberig is várhatnak a vásárlók az új iPhone-ra.

Az Apple idén ősszel rántja le a leplet a legújabb iPhone-ról. Eddig úgy tudni, hogy az „iPhone 8”, vagy “iPhone Edition” néven emlegetett, jubileumi okostelefont szeptemberben mutatják be, ám a legfrissebb hírek szerint árusítását csak valamikor „késő 2017-ben” kezdhetik meg, akár novemberig is várhatnak a vásárlók.

Az információ az Apple egyik ázsiai beszállítójától származik, kinek elmondása szerint a döntésnek az új 3D kamera lehet az oka, bár mivel még csak április van, ezért őszig bármi történhet.

A legvalószínűbbnek az tűnik, hogy bár szeptemberben bejelentik a telefont, és az előrendeléseket is elkezdik felvenni, az árusítás kezdetét elcsúsztatják. A kiemelt fontosságú karácsonyi szezonra viszont szinte biztos, hogy készen áll majd az új iPhone.

Ez a taktika nem lenne annyira meglepő az Apple-től, hiszen AirPods nevű vezeték nélküli fülhallgatót az iPhone 7-tel együtt mutatták be tavaly szeptemberben, majd december 13-án kezdték el árulni.

Az eddigi pletykák szerint a 3D kamera lesz az új iPhone fő újítása, ami kiemelt szerepet kaphat az Apple kiterjesztett valósággal kapcsolatos terveiben. Emellett egy biztonságosabb, pontosabb arcfelismeréses azonosítás is megvalósul vele, amit többek közt az Apple Pay-jel használhatnak ki a felhasználók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik