Tech

Már a YouTube-bal is lehet tévézni

Amerikában elindult a Google YouTube TV névre keresztelt alkalmazása, ami ötvennél is több kábelcsatorna műsorát teszi elérhetővé a tévézni vágyó felhasználók számára.

A Google idén februárban jelentette be, hogy elindítja a YouTube TV névre keresztelt szolgáltatását, ami 35 dollárért cserébe ötvennél is több amerikai kábelcsatornát gyűjt egyetlen applikációba. Az előfizetés összesen hat Google-fióknak ad hozzáférést a közvetítésekhez, és egyszerre három különböző eszközön engedélyezi a párhuzamos streamelést.

A YouTube TV április 5-én vált elérhetővé iOS-re és Androidra, azonban egyelőre még csak néhány amerikai nagyváros (San Francisco, Los Angeles, New York, Chicago és Philadelphia) lakói tudják letölteni az alkalmazást, amiben olyan kábelcsatornák műsora érhető el, mint az ABC, Fox, CBS, NBC, CW, Disney, SyFy vagy a sportokra specializálódott ESPN.

Forrás: Google

Az applikációt kipróbáló felhasználók szerint a YouTube TV egyszerű dizájnt és azonnal átlátható menürendszert kínál. Utóbbi három lehetőséget tartalmaz: Home, Library és Live. A Home értelemszerűen a kezdőoldal, ahol az alkalmazás ajánl csatornákat és műsorokat, a Library a lementett filmeket és sorozatokat tartalmazza, míg a Live fül alatt az előfizetés biztosította összes csatorna aktuális és élő műsorát böngészhetjük.

A YouTube TV használata az első hónapban ingyenes, és aki a próbaidő lejárta után előfizet a 35 dolláros (nagyjából 10 000 Ft) szolgáltatásra, annak a Google térítésmenetesen postáz egy Chromecastot is, amivel könnyedén megoszthatóvá válik a tartalom a telefonoknál és tableteknél nagyobb képernyőkre.

A Google folyamatosan bővíti a régiók számát, ahol elérhetővé válik a televíziós alkalmazása, arról azonban egyelőre nincs hír, hogy az Egyesült Államokon kívül tervezik-e a szolgáltatás beindítását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik