Tech

Csütörtökön kiderül, mit tud az új Xbox

Azt már régóta tudjuk, hogy a Microsoft 2017-ben piacra dob egy, az Xbox One-nál jóval erősebb játékkonzolt, de a gép specifikációit illetően eddig semmi konkrétat nem árult el a redmondi cég. Április 6-án ez megváltozik.

A Sony és a Microsoft 2013 végén dobták piacra a PlayStation 4-et és az Xbox One-t. Azóta mindkét gép átesett egy ráncfelvarráson (PS4 Slim, Xbox One S), de a gyártók nem álltak meg itt, belevágtak az alapmodelleknél erősebb hardverrel felszerelt gépek fejlesztésébe.

A versenyt első körben a Sony nyerte, hiszen tavaly megjelent a PlayStation 4 Pro, ami az erősebb processzornak, a több grafikus magnak és a megnövelt számítási kapacitásnak hála már nemcsak a 4K-ban képes megjeleníteni a játékokat, de a PlayStation VR-ból is többet tud kihozni, mint a sima PS4.

Ugyanakkor a Microsoft erősebb gépéről még mindig nincsenek pontos információink, csak annyit tudunk, hogy a cégnél Project Scorpio néven emlegetik, ésa valaha készült legerősebb konzolként hivatkoznak rá.

Az új Xbox állítólag képes lesz minden játékot natív 4K-ban futtatni, és a bennfentes források 6 TeraFLOP-nyi számítási kapacitásról beszélnek, ami bőven meghaladja a PS4 Pro 4,2 TeraFLOP-nyi számítási teljesítményét.

Hogy ebből mi az igazság, az hamarosan kiderül, ugyanis a játékok elemzésével foglalkozó Digital Foundry és az Eurogamer portál a Twitteren jelentette be, hogy 2017. április 6-án (csütörtök), délután kettőkor lerántják a leplet a Project Scorpióról.

A bemutató során szinte biztos, hogy többet megtudunk az új Xbox teljesítményéről, ugyanakkor maradhatnak fekete foltok (akár az új dizájnt illetően), hiszen azt már február óta tudjuk, hogy a Microsoft az idei E3-on, július 11-én is tart majd egy nagy sajtótájékoztatót, aminek szintén az új gép lesz a középpontjában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik