Tech

A nyáron érkezik az eredeti StarCraft felturbózott változata

Valószínűleg nincs olyan gamer, aki ne ismerné a StarCraftot. A legendás játékot és kiegészítőjét, a Brood Wart-ot a Blizzard most nem csupán frissítette, de ingyenesen letölthetővé is tette. A nyáron ráadásul egy teljesen felújított verzióval is előáll a cég.

Az eredeti StarCraft frissített változata Windows 7-en, 8.1-en és 10-en fut, jobban véd a csalások ellen, ráadásul a telepítési és patchelési teljesítménye is javult. Mivel egyelőre csak nyilvános tesztről van szó, és a szerver központja Kaliforniában található, a felhasználók multiplayerben tapasztalhatnak hibákat – a földrajzi távolság például laggot, a tűzfal használata pedig a játék megállását eredményezheti.

Az ingyenes verzióban számtalan javítást és add-ont felfedezhetünk. A bugok többségét például sikerült eltüntetni, az újítások közt a személyre szabható billentyűparancsok, illetve az új “megfigyelő mód” is megtalálható.

A közelmúltban egyébként az is kiderült, hogy a Blizzard pár hónapon belül egy teljesen felújított verziót is létrehoz. A StarCraft: Remastered, amely a kiegészítőt is tartalmazni fogja, több szempontból is frissebb lesz az eredetinél. A grafika mellett a hang is korszerűbbé válik, igaz, némiképp a párbeszédek és átvezetők is változni fognak. A fejlesztők azt ígérik, a játékmenet ugyanaz marad, így jelentősen javulhat az összhatás.

Az új verzió Windowson és Macen is elérhető lesz majd.

A frissített, ingyenes játékot egyébként ide kattintva töltheti le.

(DSOGaming)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik