Tech

Széteffektezett mobilvideókat ígér a Philm

Hiába hirdetik úgy a Philm nevű effekt-appot, hogy a szelfikből is műalkotást hegeszt, van jobb tulajdonsága is.

Lassan egy éve hízhat már sokunk telefonján a Prisma. A fotóeffektező app a Google DeepDreamje, illetve az orosz Ostagram kapcsán kapott nagyobb löketet: azzal sikerült betörnie a figyelemközpontokba, hogy idegi hálózatok dolgoznak képeinken, hogy igazán eredeti és egyéni változatokat kaphassunk képeinkből, az appot fejlesztő Prisma Labs pedig időről időre még új effektekkel is boldogította a felhasználókat. A siker azonban nem volt túl maradandó: az első pár ismerkedés öröme után nem nagyon volt minek örülni, az effekteket nem nagyon lehetett személyreszabni (amikre sokszor lett volna igény, hiába fontos az effektprogramoknál az egyszerűség), hozzátennénk, sokan még azt az opciót sem találták meg, hogy a program ne tegye ki a logóját a jobb alsó sarokba. Eggyel rosszabb volt még az a beteljesítetlen ígéret, ami szerint a Prisma még a telefonjainkkal készített videóinkat is effektezhetjük.

Ezt most kaptuk meg az ingyenes, iOSen és Androidon egyaránt hozzáférhető Philm nevű app révén, ami gyakorlatilag az Instagram, a Vine, a Snapchat és a Prisma négyesének jól sikerült szerelemgyereke: mozgáskövető matricákkal, szövegbuborékokkal és száznál több effekttel is, hagyományosakkal és kevésbé hagyományosakkal egyaránt.

Készíteni egyelőre csak rövidebb videókat tudunk, a felvételnél ráadásul folyamatosan kell támaszkodnunk a record gombot (ami a legcsapnivalóbb megoldások közé tartozik), ezt leszámítva azonban a potenciál meglepően nagy: ha élményvideónak nem is, de gyors promóvideók készítésére vagy rövid gagekre tökéletes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik