Tech

Szövetkezik a Netflix és a Telenor

Hosszú távú stratégiai partnerségi megállapodás aláírását jelentette be kedden a Telenor távközlési világcég, valamint a lekérhető internetes videotartalmakat szolgáltató Netflix SVoD szolgáltató. Az együttműködés globális jellegű, keretében 13 ország mobil-előfizetőinek nyújtanak videostreaming szolgáltatásokat.

A Telenor Csoport európai és ázsiai vezetékes és mobil ügyfélkörét lefedő megállapodás több területre, így például set-top box integrációra, mobilfizetésre és közös marketingtevékenységre is kiterjed.

Az együttműködésnek köszönhetően például a telenorosok a mobilszámlájukon keresztül, egyszerű előfizetéses rendszerben rendelhetik majd meg a Netflix szolgáltatásait.

Az együttműködés első lépéseként a norvég tévészolgáltatók közül a Telenor elsőként nyújt set-top boxba integrált Netflix-szolgáltatást a Canal Digital Cable ügyfelei számára. A megállapodás értelmében a Telenor a Netflix számos elismert, eredeti sorozatát, mozifilmeke és gyerekműsorok széles választékát tesz hozzáférhetővé előfizetőinek a „T-We” nevet viselő Canal Digital Cable tévéplatformon. A Telenor közölte azt is, hogy más piacokon is tervezi a set-top box integráció megvalósítását.

A globális partnerkapcsolatnak és a 2017-re szánt, több mint ezer órányi új eredeti Netflix-tartalomnak köszönhetően a Telenor ügyfelei a szórakoztató szolgáltatások legjavát érhetik el zökkenőmentesen egy helyen

– jelentette ki Bill Holmes, a Netflix üzletfejlesztésért felelős globális vezetője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik