Tech

Chipet ültet dolgozóiba beléptetőkártya helyett egy belga cég

Szerencsére meghagyják a lehetőséget, hogy csak a legelvetemültebbek válasszák ezt az eljárást.

Amennyire praktikusnak tűnik, annyira ijesztő is annak a belga cégnek a kezdeményezése, amely felajánlotta munkatársainak, hogy „kiborgot” csinál belőlük.

A digitális marketinggel és technológiával foglalkozó NewFusion leszámol a beléptetőkártyákkal, a munkatársak pedig választhatják helyette, hogy műtéti úton egy chipet ültetnek a kezükbe, amivel azután beléphetnek az irodákba és hozzáférhetnek a számítógépes rendszerekhez. Szerencsére ez nem kötelező, aki kényelmetlenül érezné magát emiatt, az választhatja azt is, hogy egy gyűrűbe teszik a személyes adatait tartalmazó chipet.

A NewFusion egyébként nem az első vállalat, ami alkalmazza ezt a technológiát, Csehországban például a Paralelní Polis nevű szervezet a Bitcoin digitális fizetőeszközzel bonyolított tranzakciókhoz használ implantátumot, és arról se feledkezzünk meg, hogy hazánkban az azonosító adatokat tartalmazó chippel látják el a házikedvenceket.

A belga cég ötlete viszont azt a kérdést is felveti, hogy vajon ki az, aki át akar esni egy műtéti eljáráson minden alkalommal, amikor munkahelyet vált? (Mashable)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik