Tech

Pofára esés után feltámadás: elképesztő profitot termelt a Samsung

Az iPhone-gyilkos ékkőnek szánt Note7 tepsitelefon kínos és botrányos kalamajkája után, azaz, hogy a méregdrága és már visszahívott mobilok is egyszerűen maguktól felrobbantak, gyakorlatilag az egész világ azt várta, hogy a Samsung kisebb-nagyobb mértékben megzuhan majd, de legalábbis veszteségekkel kell számolnia az elkövetkező időszakban.

Ehhez képest a vállalat legfrissebb jelentése szerint 2016 negyedik negyedévében

45,8 milliárd dolláros bevétel mellett 7,2 milliárd dolláros profitot értek el.

Ez ötven százalékkal jobb eredmény az egy évvel korábbi adatokhoz képest, és egyben az elmúlt három év legnagyobb nyereséget hozó negyedéve.

Ez a siker különösen értékes úgy, hogy ebből értelemszerűen a telefonok nem igazán vették ki a részüket. Elképesztő még csak belegondolni is, hogy mekkorát kaszáltak volna, ha a Note7 is odateszi magát. A Samsung közleménye szerint ugyanis a csúcskategóriás, nagy teljesítményű V-NAND flash memóriák, a mobil eszközökbe szánt OLED kijelzők, illetve az Ultra HD felbontású panelek, valamint televíziók hozták össze a profitot.

Minden jel arra utal, hogy a vállalat lezárta a telefonrobbanós sztorit azzal, hogy nyilvánosságra hozták az öngyulladás okait, és bejelentették, hogy új minőségbiztosítási rendszert vezetnek be. Az is kiderült egyébként, hogy a Note márkanevet a kiadós bukta után nem kukázzák, és már az idei évben piacra dobják a Note8 mobiljukat, amelyet az eddigiekhez hasonlóan a felső kategóriába pozicionálnak majd.

(via The Verge)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik