Tech

Idén sem kell internet a legmenőbb filmekhez

Hollywood önteni fogja az UHD Blu-ray filmeket idén. A váratlanul jó fogadtatás meghozta a stúdiók kedvét, úgyhogy 2017-ben több, mint 250 alkotás lesz elérhető csillogó lemezen.

Biztosnak tűnik, hogy a Netflix és a hozzá hasonló online videotékák elterjedésével még egy darabig nem fognak kihalni a hagyományos, fizikai valójukban is létező filmes adathordozók.

A 4K felbontású filmeket tartalmazó, tavaly debütáló Ultra HD Blu-ray lemezeket jól fogadta a nagyközönség, hiszen ezekből a várakozásokat messze felülmúlva 1,8 millió darabot sikerült eladni 2016-ban, és az ezek lejátszására képes, egyébként meglehetősen drága eszközökből is el tudtak sózni 300 000 darabot.

Mindez pedig meghozta a hollywoodi stúdiók kedvét a szabványhoz, hiszen a fontos iparági szereplőket tömörítő DEG (Digital Entertainment Group) szerint idén 250 film lesz elérhető ilyen formában. Egyedül a Disney/Pixar nem érzi az erőt a formátumban, ami miatt a Star Wars rajongók biztosan szomorúak lesznek.

Az tény, hogy az Ultra HD Blu-ray, ellentétben a rivális, letöltős, streamelős megoldásokkal, minden esetben garantálja a lehető legjobb minőségű képet és hangot. Ez az oka annak, hogy a nagy tv gyártók abszolút támogatják ezt a technológiát, hiszen így meg tudják indokolni, hogy miért is van szükség az új, “minden korábbit felülmúló” készülékeikre. 2017-ben már minden meghatározó cég piacra dobja majd saját, UHD Blu-ray korongok kezelésére képes asztali lejátszóját is, amelyek közül a legolcsóbbak körülbelül 200 dollárba, azaz 60 000 forintba kerülnek majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik