Tech

ASMRion: egyszerre izgat fel és nyugtat le

Mire van szükségünk egy átdolgozott, átszenvedett, éppen-hogy-túlélt hét után? Mindenkinek megvan a bolondbiztos tippje erre, mi hozzáteszünk még egy ingyenes javaslatot.

Korábban Palvin Barbi kapcsán említettük először az ASMR (Autonomous Sensory Meridian Response, azaz kb. önálló érzéki-idegi válasz) nevű jelenséget: azt, amelyet először a tarkó környékén észlelhető bizsergésszerű élményként észlelünk és a legtöbbször azt mondanánk, egészen az eufóriáig visz el minket. Mindezt lassú, halk, gyakran repetitív hangokkal, hangképekkel váltják ki: ilyenek a suttogó beszéd, a tűzpattogás, levélzörgés és a visszafogott hangok sok más kavalkádja: az ilyen hangokat tartalmazó és a feji orgazmusokat kiváltó videók (az ASMR-élményre sokan ugyanis csak így hivatkoznak) pedig könnyen fellelhetőek az olyan YouTube-csatornákon, mint a Gentle Whispering, az ASMR Darling vagy a Massage ASMR.. a hozzáférhető csatornák számos nyelven, számos témában, szituációs helyzetben segítenek elérni a nyugalmat, az intimitást… vagy amit éppen keresünk.

Az ASMRion most egy személyreszabható webappal rukkolt elő (ahelyett, hogy nekiállnánk mi megtanulni az ASMR-készítés alapjait vagy esetleg többé vagy kevésbé súlyos pénzekért rendeljünk a nekünk szimpatikus suttogótól személyreszabott videót): az asmrion.com oldalon tíz különböző hangképből vághatjuk össze azokat a hangokat (és frekvenciatartományokat), amelyeket igazából hallani szeretnénk és amiket a legmegnyugtatóbbnak (vagy éppen a legbizsergetőbbnek) érzünk: ilyen például a papírtépdelés, a hóvihar, az esős séta, a tűzpattogás, a hajvágás hangja… és természetesen az elkerülhetetlen suttogás sem maradhat el.

Hasonlóan összeépíthető megoldásokról már korábban is beszámoltunk (itt és itt), a MyNoise válogatott tematikájú, összehanglegózható anyagai közé tartozhatna gyakorlatilag ez is – reméljük, legalább annyi ötletet ad, mint amennyi bizsergést is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik