Tech

Vérrög végzett a 20 éves konzolfüggővel, aki 12 órán keresztül nem állt fel a gépe mellől

A mindössze 20 éves fiatal, Chris Staniforth egy vérrög miatt halt meg, amely azért alakult ki a szervezetében, mert több mint 12 órán keresztül szinte mozdulatlanul játszott az Xbox játékkonzoljával. A boncolás után kiderült, hogy a rögöt egy mélyvénás trombózis okozta, amely elzáródást okozott a tüdejében.

Az orvosszakértő szerint a fent említett elzáródás jellemzően azokat az utasokat szokta veszélyeztetni, akik nagy távolságokat tesznek meg szinte mozdulatlanul, például egy hosszú busz út során. A mostani esetben is hasonló volt a helyzet, csak az áldozat végig a szobájában ült és játszott.

A fiú egy maratoni Halo 3-ozás után érzett elviselhetetlen fájdalmat a mellkasában még éjszaka, de aztán nem sokkal később jobban let Másnap azonban mikor folytatták volna a játékot, a Chris összeesett és nem tudtak már rajta segíteni.

Az ismerősi szerint Chris egy hardcore gamer volt, aki nem volt rest hosszú napokat azzal tölteni, hogy játsszon. Staniforth közeli ismerőse, aki ott volt vele elmondta, hogy a barátja lehajolt egy csomag rágóért, ekkor esett össze, majd remegni kezdett.

A sors iróniája, hogy a Chris Staniforth a Leicester-i egyetemen szeretett volna továbbtanulni, mint játékdizájner.

Daily Mail

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik