Tech

Tévedésből milliókat kapott két nap munkáért

És most készül a börtönre.

A 19 éves Karl Smith két napot dolgozott egy szigeteléssel foglalkozó cégnél; 196 eurót és 36 centet (60 ezer forint) keresett a munkával. Pontosabban: annyit kellett volna keresnie, ehelyett

19636 eurót (6 millió forint) utaltak át neki a cégtől. Karl eléggé meglepődött, amikor ránézett a számlaegyenlegére.

Mint később kiderült, véletlen tévedés történt: korábbi főnökének felesége küldte át a pénzt, és az utalásnál elcsúszott a tizedesvessző. Amikor volt cége rájött a hibára, próbáltak Smith-szel kapcsolatba lépni, de sikertelenül. Karl pedig nem sokat moralizált azon, hogy mennyire jogosan hullt az ölébe a vagyon:

három hét alatt elköltötte a teljes összeget. Vett egy új ágyat, egy Playstationt; bulikra, szerencsejátékokra, kábítószerre fordította a pénzt. Nem volt jó ötlet: Karl Smitht négy év szabadságvesztésre ítélték, ebből két évet le is kell ülnie.

A börtönbüntetést nemcsak a tévesen utalt pénz illetéktelen felhasználása miatt érdemelte ki, korábban 17 alkalommal került összetűzésbe a törvénnyel, többek között lopás, bántalmazás, rongálás miatt.

Smith ügyvédje (akit egyébként Smythnek hívnak) elmondta: ügyfele azt feltételezte, hogy a bank hibája miatt kapta a hatalmas összeget, és csak három héttel a téves utalás után (igen, amikor már a teljes pénz fenekére vert) tudta meg, hogy korábbi főnökének a vagyonát költötte.

Elmondása szerint Karl „Isten ajándékának” tekintette a milliókat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik