Tech

Nem tudják levetetni a hatóságok a 12 éves kislány öngyilkosságáról készült videót

Nincs olyan törvény, ami alapján törölni kellene a felvételeket.

Tehetetlenek a hatóságok az amerikai Georgia államban, miután egy 12 éves lány élőben közvetítette öngyilkosságát a Facebookon. Bár családtagjai törölték a videót, azt sokan letöltötték és újra feltöltötték a Youtube-ra, blogokra és más Facebook-oldalakra.

A Youtube eltávolította a felvételeket, azok azonban továbbra is keringenek a Facebookon. Polk megye rendőrfőnöke elmondta: rengeteg dühös hívást kaptak, nemcsak a környékből, hanem az egész világról amiatt, hogy újra és újra felbukkan az öngyilkosságról készült videó az interneten.

Mi is ugyanannyira szeretnénk, ha eltávolítanák, mint mindenki más, a család miatt, és azért is, mert káros lehet más gyermekekre nézve

– nyilatkozta Kenny Dodd. Hozzátette: felvették a kapcsolatot a közösségi oldalakkal, ahol megkérdezték, hogy van-e törvény arra, hogy le kell szedniük a videót. Ilyen törvény nincs, de a rendőrfőnök ettől függetlenül úgy véli, az lenne az illendő, ha törölnék a felvételeket.

A rendőrség egyelőre nyomoz annak megállapítására, hogy a kislány miért ölte meg magát még december 27-én. Internetes naplójában az öngyilkosság előtt három nappal szexuális zaklatásról írt. (Mashable)

Segítségre van szüksége?

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetbe kerül, van segítség! Hívja a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik