Tech

Augusztusban visszatér a gyerekkorunk

Az idei Las Vegasban megrendezett CES technológiai csúcstalálkozóról általánosságban elmondható, hogy a figyelem középpontjában természetesen a szuperkütyük, az okoseszközök és a VR álltak. Aki kíváncsi a kövér kutyákat lefogyasztó nyakörvre, az okoskonyhára, vagy szoptatást segítő izére, az erre keresgéljen.

Volt azonban a kiállítók között egy nem annyira okos, de annál inkább szórakoztató eszköz. Ő a Super Retro Boy, amely nem mér pulzust, nem javítja a szemet, de még csak

nem is serkenti a szoptatást.

Kép: The Verge, Super Retro Boy
Kép: The Verge, Super Retro Boy

A Super Retro Boy csak annyit tud, mint anno a Game Boy, se többet, se kevesebbet. Pontosabban annyival azért jobb az elődjénél, hogy már nem négy, hanem tíz órán keresztül bírja a nyomkodást, ráadásul elem helyett mini USB-vel működik. A hordozható konzol szinte tökéletesen megegyezik a Nintendo legendás eszközével, ám mivel a vállalat már évek óta nem foglalkozik a projekttel, így mások megcsinálták helyettük a frissített verziót, amely már nem fekete-fehér, hanem színes.

A Super Retro Boy idén nyáron, augusztusban kerül forgalomba, de azt egyelőre megtippelni sem lehet, hogy Magyarországon kapható lesz-e. Az mondjuk biztos, hogy igény az volna rá.

The Verge

Ajánlott videó

Olvasói sztorik