Tech

Pár év és mehetünk az első ember-robot lagziba

Meglehet, hogy a robotok nem is fegyverekkel, hanem feleségként vagy férjként tesznek a sírba.

Bármelyik egészséges embernek megfordult már a fejében, hogy ha lenne egy robot, aminek a kültakarója olyan, mint a főiskolai szerelme, akkor simán elvenné, vagy hölgyek esetében hozzá menne feleségül. Dr. David Levy, a Love and Sex with Robots (Szerelem és szex robotokkal) című bestseller szerzője szerint
még 2050 előtt eljöhet annak az ideje, hogy mindez valósággá váljon, és ne legyen akadálya az ember-robot házasságnak.
A doki azt mondta egy londoni konferencián – ami mellesleg ugyanazt a címet viselte, mint a könyve – hogy egyre inkább kezd elmosódni a határ emberek és robotok között, ahogy utóbbiak mind több és jobb képességekre tesznek szert.

Kénytelenek vagyunk gondolkodni azon, hogy egy-két generáció múlva milyen lesz az ember-robot kapcsolat. Amint általánossá válik a szerelem és a szex a robotokkal, szembetaláljuk magunkat annak a valós lehetőségével, hogy robotokkal kössünk házasságot. Amikor a robotok kellően emberszerűek, és vonzóak lesznek szociálisan, eljutunk arra a pontra, ahol elgondolkodhatunk, hogy a társaságukat házasságra váltsuk, amennyiben egyik félnek sincs ellenére.

Dr. Levy szerint minél több ember használja majd a robotokat testiségre és érzelmi kapcsolatra, annál hamarabb jön el az idő arra, hogy a társadalom kialakítsa a megfelelő szabályokat az ember-robot kapcsolatban, és ha nem lesz törvény, ami tiltsa a házasságot, az emberek megértő, kedves, türelmes, érdekes, szeretetteljes, és még akár humoros társat is találhatnak maguknak.
A jövő robotjai a doktor szerint nem lesznek féltékenyek, nagyképűek, arrogánsak, durvák, önzőek, vagy éppen haragosak, kivéve, ha ilyennek akarjuk őket.
Mivel Dr. Levy jóslata szerint nincs 3,5 évtized az első ember-robot házasságig, könnyedén meglehet, hogy már megszületett az a személy, aki a frigy élő szereplője lesz.

Forrás: TrustedReviews

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik