Tech

Pár év és mehetünk az első ember-robot lagziba

Rátfai Gábor
Rátfai Gábor

újságíró. 2016. 12. 23. 08:31

Meglehet, hogy a robotok nem is fegyverekkel, hanem feleségként vagy férjként tesznek a sírba.

Bármelyik egészséges embernek megfordult már a fejében, hogy ha lenne egy robot, aminek a kültakarója olyan, mint a főiskolai szerelme, akkor simán elvenné, vagy hölgyek esetében hozzá menne feleségül. Dr. David Levy, a Love and Sex with Robots (Szerelem és szex robotokkal) című bestseller szerzője szerint
még 2050 előtt eljöhet annak az ideje, hogy mindez valósággá váljon, és ne legyen akadálya az ember-robot házasságnak.
A doki azt mondta egy londoni konferencián – ami mellesleg ugyanazt a címet viselte, mint a könyve – hogy egyre inkább kezd elmosódni a határ emberek és robotok között, ahogy utóbbiak mind több és jobb képességekre tesznek szert.

Kénytelenek vagyunk gondolkodni azon, hogy egy-két generáció múlva milyen lesz az ember-robot kapcsolat. Amint általánossá válik a szerelem és a szex a robotokkal, szembetaláljuk magunkat annak a valós lehetőségével, hogy robotokkal kössünk házasságot. Amikor a robotok kellően emberszerűek, és vonzóak lesznek szociálisan, eljutunk arra a pontra, ahol elgondolkodhatunk, hogy a társaságukat házasságra váltsuk, amennyiben egyik félnek sincs ellenére.

Dr. Levy szerint minél több ember használja majd a robotokat testiségre és érzelmi kapcsolatra, annál hamarabb jön el az idő arra, hogy a társadalom kialakítsa a megfelelő szabályokat az ember-robot kapcsolatban, és ha nem lesz törvény, ami tiltsa a házasságot, az emberek megértő, kedves, türelmes, érdekes, szeretetteljes, és még akár humoros társat is találhatnak maguknak.
A jövő robotjai a doktor szerint nem lesznek féltékenyek, nagyképűek, arrogánsak, durvák, önzőek, vagy éppen haragosak, kivéve, ha ilyennek akarjuk őket.
Mivel Dr. Levy jóslata szerint nincs 3,5 évtized az első ember-robot házasságig, könnyedén meglehet, hogy már megszületett az a személy, aki a frigy élő szereplője lesz.

Forrás: TrustedReviews

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

US actress Sharon Stone arrives on May 21, 2013 for the screening of the film "Behind the Candelabra" presented in Competition at the 66th edition of the Cannes Film Festival in Cannes. Cannes, one of the world's top film festivals, opened on May 15 and will climax on May 26 with awards selected by a jury headed this year by Hollywood legend Steven Spielberg.     AFP PHOTO / LOIC VENANCE / AFP PHOTO / LOIC VENANCE
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.