Tech

750 ezer forintért miniszoknyás segédet vehetünk

Rá mindig számíthatunk, legyen szó időjárásról vagy rántottáról.

Talán a bizarr a legjobb szó arra a japán készülékre, amely 2017 decemberében érkezik majd a boltokba. Persze nem akarunk ítélkezni, lehet, hogy valakinek egy ilyen kütyü az álma.

Az ötlet lényege a digitális asszisztensek összekötése a hologrammal: így alkották meg a Hikari Azuma névre hallgató virtuális segédet, aki számos háztartási eszközzel összekapcsolható, információt szolgáltat (mondjuk) a várható időjárásról, tehát rengeteg mindenben tud segíteni,

Talán a bizarr a legjobb szó arra a japán készülékre, amely 2017 decemberében érkezik majd a boltokba. Persze nem akarunk ítélkezni, lehet, hogy valakinek egy ilyen kütyü az álma.

Az ötlet lényege a digitális asszisztensek összekötése a hologrammal: így alkották meg a Hikari Azuma névre hallgató virtuális segédet, aki számos háztartási eszközzel összekapcsolható, információt szolgáltat (mondjuk a várható időjárásról), tehát rengeteg mindenben tud segíteni,

és akár barátnőként is tekinthetünk rá.

A gyártó cég közlése szerint a hologramlánnyal leginkább az egyedül élőket célozzák meg, akik számára fontos, hogy valaki várja őket otthon. Az ötlet azon része tényleg zseniális, hogy hologram származású partnerünkkel akár sms-eket is válthatunk.

Néhány közepesen fontos információ Azuma kisasszonyról: 20 éves, 158 centi magas (valójában persze nem, a PC-re köthető készülék kábé akkora, mint egy kávéfőző),

szereti a fánkot, utálja a bogarakat,

és remek rántottát készít (ha a megfelelő konyhai eszközzel összekapcsoljuk, és az alapanyagokat előkészítjük, akkor ez talán nem kizárt).

Mint az a lenti promóciós videóból is kiderül: ha sms-ezünk neki, hogy hamarosan hazaérünk, akkor elindítja a légkondit, hogy megfelelő hőmérsékletű lakásba léphessünk be.

Hikari Azuma már most előrendelhető a gyártó cég weboldalán, csekély 298 ezer jen + áfa áron, ami forintban több mint 750 ezer (összehasonlításul: az Amazon Echo-ja 180, a Google Home asszisztens pedig 130 dollárért kapható, ami átszámítva 53 ezer, illetve 38 ezer forint).

Mint arról nemrég írtunk, a személyiasszisztens-piacon találhatunk ennél olcsóbb, de legalább ennyire bizarr megoldást is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik