Tech

Mi lesz, ha kiesik a füledből az új Apple füles?

Egyrészt megüt a guta, másrészt az Apple jó fejségéből van egy másik megoldás is.

Az Apple idén sem mulasztott el, hogy bosszantsa, és/vagy meghökkentse a piacot. Elvette a jack csatlakozót, cserébe azonban megalkotott egy olyan vezeték nélküli fülest, ami legalább annyira haladó szellemű, meg innovatív, meg futur, mint amennyi potenciális problémát hordoz magában.

Nehezen ért ide

Az iPhone 7-es verzióit már szeptemberben bemutatták, de a fülhallgató egészen eddig a hétig váratott magára. A késlekedéssel kapcsolatban a legerősebb tipp egy váratlanul felmerült gyártási probléma, ami mostanra elhárult, így már a szerencsés piacok vásárlói rendelhetnek is belőle. Ebbe a halmazba a magyarok is beletartoznak.

Az AirPods 159 dollárba kerül (nálunk ez 60 ezer forint lett) és az egyik leggyakoribb kifogás az volt vele kapcsolatban, hogy biztosan nagyon könnyű lesz elveszteni. A füles kampószerű (mások elektromos fogkefe fejhez hasonlítják) kialakítása és a rendkívül könnyű volta miatt félő, hogy könnyedén kiugrik az ember füléből, ami azért egy közel 50 ezer forintos eszköz esetében nem mindegy.

airpoids_meme_2
Sokan, sokat vicceltek a fülhallgató kárán – itt az egyik

Az Apple a téma felmerülése után azonnal, több fronton bizonygatta, hogy alaposan, több körülmény között tesztelték és nem futottak bele ilyen jellegű problémába. Még Tim Cook is kitért a kérdéskörre az interjúiban, ahol azt állította, hogy még tánc közben sem mozdult el a füles.

Elveszett tárgyak fóruma

Az AirPods forgalmazásával egy időben az Apple terméktámogatási weboldalán megjelent pár infó, ami azt mutatja, hogy a gyártó mégis számol azzal, hogy néhányan elvesztik a fülest. A különböző garanciális és azon kívüli javítások mellett külön opcióként tűnik fel a termék elvesztése, ami vonatkozik magára a fülesre és tartójára is.

airpoids_meme
Itt pedig egy másik…

Ha valaki elveszti bármelyik eszközt, akkor az Apple 69 dollárért cserébe ad helyette egy újat. A tok esetében nincs kérdés, de a fülesnél felmerülhet, hogy ez egy párra, vagy darabra vonatkozik-e. A szöveg egyértelműen fogalmaz: a 70 dollárt egyetlen AirPod elveszítése esetén kell kifizetni a cseréért, így ha mindkettő eltűnik, akkor 140-et, ami még mindig olcsóbb, mint egy teljesen új szett 160 dollárért.

A weboldalon a többi termék javításával összefüggő információ is található, de az elvesztés opció egyedül az AirPods esetében jelenik meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik