Tech

Így veszi el a munkánkat a Facebook Messenger

Pontosabban a munkakedvünket, ugyanis nem elég, hogy eddig is a Facebookon töltöttük a munkaidőnk javát, most már a csevegőjében is játszhatunk mindenfélét ahelyett, hogy a GDP-t termelnénk.

A Facebook Messenger chatablakaiban hamarosan már nemcsak emojikat vagy fájlokat küldözgethetünk egymásnak, hanem játszhatunk is, akár többen is, egymás ellen. Ehhez nem kell mást tennünk, csak rá kell nyomnunk a szövegdoboz alatti kontroller ikonra) és már ki is választathatjuk, hogy mivel akarunk játszani és ki(k)nek az életét akarjuk bonyolítani ezzel. Mindez a mobilos és a böngészőben futtatott csevegőkliensben is működőképes lesz, és már videón is meg lehet tekinteni, hogy mindez hogyan néz majd ki a valóságban.

Az Instant Games egyelőre még csak zárt béta fázisban van, tehát csak tesztelők használhatják, és még nem tudni, pontosan mikortól érhető el a funkció – esetleg még az ünnepi időszakban vagy már csak a jövő évben. Azt viszont már pontosan lehet tudni, hogy mi az a 17 játék, amit az Instant Games indulásakor kipróbálhatunk, ezek a következők: Pac-Man, Galaga, Arkanoid, Space Invaders, Track & Field 100M, Words with Friends: Frenzy, Shuffle Cats Mini, EverWing, Hex, Endless Lake, Templar 2048, The Tribez: Puzzle Rush, 2020 Connect, Puzzle Bobble, Zookeper, Brick Pop, Wordalot Express.

instant games messenger

Aki emlékszik az előző évtized második felében az olyan, Zynga által dominált ingyenes őrületekre, mint a FarmVille vagy a Mafia Wars, az megnyugodtan (vagy éppen aggódva), de sóhajthat: előfordulhat, hogy éppen ez alapozza meg az évek óta tartó kísérletet, hogy a Facebook újra betörhessen a casual játékok piacára – az egyre könnyebben hozzáférhető VR- és AR-játékok számára pedig garantáltan a Facebook lenne a legjobb anyahajó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik