Tech

Ezt a műsort torrentezték le eddig a legtöbben

A Trónok Harca uralkodásának vége, egy autós műsor tarol a torrent oldalakon.

Akinek a Top Gear című, a BBC által készített autós műsor mond valamit, annak nem kell sokat magyarázni, sőt, az már egészen biztos hozzá is adta a magáét a rekordszámú letöltésekhez. A Jeremy Clarkson által vezetett show új címen, de ugyanazokkal a műsorvezetőkkel (James May és Richard Hammond) vándorolt át az Amazonhoz, ahol november 18-án meg is indult a The Grand Tour című széria.

thegrandtour_torrent_rekord

Az első epizódok minőségével kapcsolatban megoszlanak a vélemények, de az biztos, hogy idén ezt a műsort töltötték le legtöbben illegálisan. A brutális, 160 millió fontos költségvetés mellett készülő sorozat első részét

  • 7,9 millió alkalommal torrentezték le,
  • ami után a második 6,4,
  • a harmadik pedig 4,6 millió letöltést kapott.

Az „elkövetők” túlnyomó többségben, 13,7 százalékban britek voltak, aki azért különösen érdekes, mert az Amazon Video az Egyesült Királyságban is elérhető.

Merthogy a nagy érdeklődést elsősorban azzal lehetne magyarázni, hogy az Amazon stream alapú műsorszolgáltatására egyelőre csak néhány országban (Ausztria, Németország, Japán, USA, és UK) lehet előfizetni, amihez egyébként mindössze egy Prime fiók szükséges (ez 79 fontba kerül évente).

A torrent piacot folyamatosan analizáló MUSO adatai szerint ez a letöltési szám csak Angliában 3,2 millió fontnyi bevétel kiesést okozott az Amazonnak, és akkor még nem számoltak a többi országgal.

A cég vezetői soha nem láttak ilyen elsöprő erejű érdeklődést még egyetlen sorozat iránt sem, amit az is magyaráz, hogy az Amazon elképesztő mennyiségű pénzt és energiát fektetett a sorozat reklámozásába. Az egyelőre nem tiszta, hogy az Amazon mennyi új előfizetőt tudott szerezni a The Grand Tour és Clarkson nevével, de a cég hivatalos válasza a torrent eredményekkel kapcsolatban elég beszédes:

A The Grand Tour lett a legnagyobb sorozat premier az Amazon Prime életében, amivel több rekordot is megdöntött szerte a világon.

Minden szava igaz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik