Tech

Ezt a fájlmegosztót határok nélkül használhatod

Ráadásul a megosztott kép, doksi, videó és bármi mellett még chatelhetsz is azokkal, akiknek küldesz. #holtartmáratudományésatechnika

Az odáig stimmel, hogy ha valakinek szeretnénk a ködlő messzeségbe elküldeni valamilyen fájlt, ott a Dropbox, a Mega, a Google Drive, a OneDive és még egy tucatnyi hasonló szolgáltatás, de ezek bármilyen nagyszerűek is, általában mind rendelkeznek egy olyan tulajdonsággal, amitől nem lehet teljes félkör a mosolyunk. Ez pedig a tárhelykorlát.

A Dropbox ingyenes verziójában 2 gigabájttal gazdálkodhatunk, a OneDrive idén váltott 5 gigabájtra, a Google Drive-on 15 gigáig lehet merészkedni: ezek persze nem rosszak, de ha egy pdf dokumentumnál vagy egy mp3-akból álló lemeznél többet, például egy full HD mozifilm méretű anyagot szeretnénk megosztani egy ismerősünkkel, akkor ezek a közkedvelt nevek máris kiesnek a szórásból.

Szerencsére van egy olyan új versenyző, aki segít a problémán. Azt egyelőre nem tudjuk, honnan bérli a végtelen szerver-tárhelyet, de amit kínál, ahhoz ilyesmire lesz szükség, ugyanis

a Sharechat szolgáltatásban semmilyen tartalmi korlát nincs, annyit osztunk meg benne, amennyit csak akarunk.

Az egyetlen limit az, hogy fájlomként ne lépjük túl az 5 gigabájtot, de hogy hány 4,9 gigás tömböt lódítunk át vele az ismerőseinknek, az csak rajtunk áll.

A jelenleg még béta állapotban lévő, de teljesen használható Sharechat egy regisztrációval indít, ez egyben az első fájlküldést is jelenti. Csak meg kell adnunk minimum egy elküldendő fájlt, a címzett e-mail címét, majd pedig a sajátunkat.

sharechat-002

Ezután még egy jelszót kell kitalálnunk magunknak, és máris használhatjuk a szolgáltatást.

A működés is kifejezetten ötletes: az egyes fájlküldési folyamatokat úgy kezeli, mint egy Facebook Messenger-beszélgetést – innen a chat szó a névben. Az egyes csatornákon mi magunk is hozzászólhatunk az elküldött tartalmakhoz, de a célszemélyek is cseveghetnek velünk (ha például rossz fájlt küldtünk, vagy tanácsot kérnek a megnyitásához).

sharechat-003

A Sharechat használata ingyenes, ráadásul a jelek szerint hamarosan mobilalkalmazás és desktop app formájában is elérhető lesz, de az első próbáink alapján böngészőben is kiválóan működik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik