Tech

Így készítheted el saját 2016-os Facebook-videódat

Egy ideje hagyományként kezeli a közösségi oldal, hogy egy testre szabható videót készít a véget érő évünkről. Megvan az idei is, bárki kipróbálhatja.

Egyre több olyan interaktív videót tesz elérhetővé a Facebook, amelyet valamilyen jeles nap alkalmából saját magunkra szabhatunk. Készülhet ilyen abból, hogy valakivel ismeretségi évfordulónkat ünnepeljük, most pedig épp a 2016-os év lezárásához ad egy mozgóképes segédletet a közösségi oldal.

Ha szeretnénk a sajátunkat elkészíteni, csak látogassunk el a facebook.com/yearinreview2016 címre, ahol a Facebook már alapból egy előre elkészített videóval vár. Ezt megnézhetjük a jobb oldalon, de lejjebb görgetve néhány egyéb adatot is megtudhatunk az idei tevékenységünkről. A 2016-ban beszerzett új ismerőseink száma, ezek közül a legfontosabbak fotói, a helyek, ahová “becsekkoltunk”, valamint az általunk kiosztott lájkok, szívecskék, hűhák és egyéb reakciók összesítése is itt figyel.

facebook-year-in-review-2016-002

Ezeken alapul egyébként a videó is, amelynek témáját most a különféle reakciógombokból készített gömbök és golyók pattogása adja. A Facebook által készített videót akár azonnal megoszthatjuk, de lehetőségünk van arra is, hogy belenyúljunk egy kicsit. A videó szerkesztése gombra kattintva a rendszer által automatikusan beemelt emlékek bármelyikét kicserélhetjük, ahogy a videó végén látható ismerősöket is átrendezhetjük. Ezeket egyébként alapból a népszerűség és a közös interakciók alapján dobja ki nekünk a videót összeállító szoftver.

Ha kész vagyunk, a megosztásra kattintva a Facebook egy kis időt kér (hiszen az új információk alapján újra le kell gyártania a személyes videónkat), de üzenetet küld, amikor a kisfilmünk elérhetővé válik az oldalon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik