Tech

Ingyen tölthető az egyik legjobb klasszikus játék

Szeretjük az internetes játékboltok karácsonyi akcióit, ilyenkor egyre többször csurran-cseppen valami ingyenes meglepetés is.

Manapság már a játékokat sem annyira dobozos, DVD-s verzióban vásárolják, mint inkább letölthető változatban. És hogy az egyes kiadók vagy terjesztők biztosíthassák azt is, hogy a vásárlóknak később is megmaradjon a megszerzett játék telepítője, saját szoftverboltjukban virtuális polcainkra pakolgathatjuk ezeket – aztán, ha mondjuk gépet cseréltünk, vagy otthonunktól távol is játszanánk egy adott címmel, nem kell újra megvennünk.

Épp ezért egyre több ilyen szoftverbolt létezik, és persze versengenek is egymással. Néhányuk egy adott kiadóhoz köthető, így az Electronic Arts és a Ubisoft is rendelkezik sajáttal, de vannak függetlenek is, melyek közül a legnagyobb a Steam. Rajtuk kívül azonban van pár érdekes versenyző, mint a Good Old Games szavak rövidítését használó GOG.com, amely nevéből is következtethetően inkább a klasszikus, régebbi játékok disztribúciójával foglalkozik.

Szerencsére a játékvilágban a régi nem feltétlenül jelenti azt, hogy rosszabb, sőt.

A lengyelek által üzemeltetett “játékbolt” a nagyokhoz hasonlóan megkezdte karácsony előtti akciós heteit, de nem csak különféle kedvezményekkel csábítják a régi, kipróbált címek iránt érdeklődőket, hanem bevállalnak egy-egy ingyenes “csalit” is, amit mindenféle vásárlási kényszer nélkül lekaphatunk, és onnantól örökre (vagy legalábbis amíg a GOG.com él és virul) a miénk marad.

Idén ez az ingyenes játék a Neverwinter Nights, amelyet az amerikai BioWare készített: az a fejlesztőcsapat, amely azóta legendássá vált az összetett, életszerű dialógusokra és irodalmi szinten szövevényes történetekre épülő kaland- és szerepjátékai révén. A Neverwinter Nights egy klasszikus szerepjátékos világ, a Forgotten Realms keretei között játszódik, de a BioWare neve garancia arra, hogy nem csak elfek és törpék csapkodják egymást karddal és varázslattal, de a cél eléréséhez bőven kell használnunk az agytekervényeinket is.

A játék néhány napig ingyenes (a pontos dátumot fifikásan nem írták ki), ezért mielőbb érdemes megkaparintani. A letöltéséhez irány a GOG.com, majd jelentkezzünk be, vagy regisztráljunk egy új fiókot. Ezután a GOG kezdőlapján is láthatjuk a letöltésre utaló reklámcsíkot, vagy elhaladhatunk a játék saját adatlapjára, és a jobb oszlopban kattintsunk a GET IT HERE gombra. Jó játékot!

neverwinter-nights-002

Ajánlott videó

Olvasói sztorik