Tech

Már az amerikai sajtó is a magyar feltalálókról beszél, akik befednék térkővel az egész világot

A tekintélyes, leginkább technológiával és tudománnyal foglalkozó TechChrunch is felfigyelt arra a fiatal, magyar feltalálókból álló csapatra, akik olyan térköveket fejlesztenek, amelyek nem csak, hogy újrahasznosított anyagból készülnek, de még arra is képesek, hogy hasznosítsák és elektromos árammá alakítsák a nap, vagy akár a mozgási energiát.

A Platiót fejlesztő csapat tagjvaival, Cseh Józseffel, Ilyés Miklóssal és Sziszák Imrével nemrég interjút készítettünk

amelyben elárulták, hogy rengeteg tervük van a jövőre nézve, folyamatosan dolgoznak a megvalósításon, de az már biztosnak tűnik, hogy hamarosan bárki találkozhat majd a burkolataikkal itthon, Magyarországon.

A TechChrunch újságírója a Barcelonában megrendezett Smart City Expo-n személyesen is megnézte, hogy mire képes a magyar találmány és rendkívül elismerően írt róla. John Biggs szerint lenyűgöző, hogy a Platio egyszerre tudja csökkenteni a városi hulladékot és hasznosítani az olyan megujjuló energiforrásokat, mint a napengeria.

Íme, a Platio térkövek. Fotó: www.platio.cc
Íme, a Platio térkövek. Fotó: www.platio.cc

Az újságíró szerint biztató jel lehet, hogy a magyar startup már el tudott adni egy 150 négyzetméterből álló úgynevezett próbaszakaszt, pozitívumként emeli ki azt is, hogy a vállalkozás már képes prototípusok forgalmazására.

A csapattal készített interjúnkat itt tudjátok elolvasni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik