Tech

Játék után igazi autóval rendezett ámokfutást a 11 éves

Bár azt továbbra is állítjuk, hogy a videojáték nem káros, arra azért érdemes megtanítani a gyerekeket, hogy az életben nem kéne kipróbálniuk mindent, ami játékkonzolon működik.

A kanadai rendőrség érdekes telefonhívásokat kapott a hétvégén: az Ontario államot átszelő egyik autópályáról telefonáltak többen, hogy bejelentsenek egy furcsán viselkedő autóst. A mikrobusszal közlekedő ismeretlen az egyik legforgalmasabb autópályaszakaszon csalinkázott a sávok között, sokszor csak a megengedett sebesség felével közlekedve, folyamatos veszélyhelyzeteket okozva ezzel a többi sofőr számára.

Miután a rendőrök a jármű után eredtek, a még ismeretlen sofőr gázt adott, és próbált elszelelni a járőrkocsik elől, amelyek végül kénytelenek voltak elévágni és leszorítani a leállósávba. Ekkor döbbentek csak rá, hogy a sofőr vezetési stílusára elég egyértelmű a magyarázat: a mikrobusz vezetőülésében egy 11 éves srác ült.

Elmondása szerint a Grand Theft Auto sorozat aktuális részével játszott, és csupán ki akarta próbálni, hogy a dolgok a valóságban is úgy működnek-e, mint a képernyőn. A GTA a világ egyik legnépszerűbb videojáték-családja, egyfajta “gengszterszimulátor”, amelynek fontos része az autólopás, a rendőrök elől menekülés és az extrém vezetési mutatványok alkalmazása is. Bár a játék korhatáros, az interneten tömegével megtalálható videók is jól mutatják, hogy egy “véletlenül” ráfüggő gyerek számára milyen élményt nyújthat egy autós üldözés, ami után akár tényleg azt hiheti, hogy mindez a valóságban is hasonlóan működik, és ott is ugyanilyen egyszerűen mennek a dolgok.

A fiú azt használta ki, hogy szülei mindketten aludtak, ezért elemelte a családi kisbusz kulcsait, és nekivágott az autópályának. Bizonyos képességeket egész jól elsajátított a játékban, hiszen el tudta indítani a kocsit, és elég sokáig eljutott: a bejelentések szerint több kilométert is vezetett a sztrádán, majd lehajtott egy ipari negyednél, utána pedig kis keringés után már vissza is tért az autópályára, valószínűleg azért, hogy észrevétlenül vihesse haza a járgányt.

Addigra viszont már a bejelentések annyira megszaporodtak, hogy a rendőrök lesben álltak: a játékban ugyanis eléggé más a sebességérzet, mint a valóságban, ezért a kisbusz láthatóan jóval lassabban közlekedett, mint a forgalom többi résztvevője.

Az elkövető életkorára, valamint a szerencsés végkifejletre és a káresemények elmaradására való tekintettel a hatóságok nem emelnek vádat, a szülőkre bízzák a játékot a valóságba átemelni próbáló srác megfegyelmezését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik