Tech

Játék után igazi autóval rendezett ámokfutást a 11 éves

24.hu
24.hu

2016. 11. 28. 11:30

Bár azt továbbra is állítjuk, hogy a videojáték nem káros, arra azért érdemes megtanítani a gyerekeket, hogy az életben nem kéne kipróbálniuk mindent, ami játékkonzolon működik.

A kanadai rendőrség érdekes telefonhívásokat kapott a hétvégén: az Ontario államot átszelő egyik autópályáról telefonáltak többen, hogy bejelentsenek egy furcsán viselkedő autóst. A mikrobusszal közlekedő ismeretlen az egyik legforgalmasabb autópályaszakaszon csalinkázott a sávok között, sokszor csak a megengedett sebesség felével közlekedve, folyamatos veszélyhelyzeteket okozva ezzel a többi sofőr számára.

Miután a rendőrök a jármű után eredtek, a még ismeretlen sofőr gázt adott, és próbált elszelelni a járőrkocsik elől, amelyek végül kénytelenek voltak elévágni és leszorítani a leállósávba. Ekkor döbbentek csak rá, hogy a sofőr vezetési stílusára elég egyértelmű a magyarázat: a mikrobusz vezetőülésében egy 11 éves srác ült.

Elmondása szerint a Grand Theft Auto sorozat aktuális részével játszott, és csupán ki akarta próbálni, hogy a dolgok a valóságban is úgy működnek-e, mint a képernyőn. A GTA a világ egyik legnépszerűbb videojáték-családja, egyfajta “gengszterszimulátor”, amelynek fontos része az autólopás, a rendőrök elől menekülés és az extrém vezetési mutatványok alkalmazása is. Bár a játék korhatáros, az interneten tömegével megtalálható videók is jól mutatják, hogy egy “véletlenül” ráfüggő gyerek számára milyen élményt nyújthat egy autós üldözés, ami után akár tényleg azt hiheti, hogy mindez a valóságban is hasonlóan működik, és ott is ugyanilyen egyszerűen mennek a dolgok.

A fiú azt használta ki, hogy szülei mindketten aludtak, ezért elemelte a családi kisbusz kulcsait, és nekivágott az autópályának. Bizonyos képességeket egész jól elsajátított a játékban, hiszen el tudta indítani a kocsit, és elég sokáig eljutott: a bejelentések szerint több kilométert is vezetett a sztrádán, majd lehajtott egy ipari negyednél, utána pedig kis keringés után már vissza is tért az autópályára, valószínűleg azért, hogy észrevétlenül vihesse haza a járgányt.

Addigra viszont már a bejelentések annyira megszaporodtak, hogy a rendőrök lesben álltak: a játékban ugyanis eléggé más a sebességérzet, mint a valóságban, ezért a kisbusz láthatóan jóval lassabban közlekedett, mint a forgalom többi résztvevője.

Az elkövető életkorára, valamint a szerencsés végkifejletre és a káresemények elmaradására való tekintettel a hatóságok nem emelnek vádat, a szülőkre bízzák a játékot a valóságba átemelni próbáló srác megfegyelmezését.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

383356 17: The execution bed sits empty on Death Row April 25, 1997 at Texas Death Row in Huntsville, Texas. About 450 prisoners are on the Row. Texas has the most executions in the US each year. The inmates are executed by lethal injection. (Photo by Per-Anders Pettersson/Liaison)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.