Tech

Kocsmafigyelő valakinek? A Google ezt is megcsinálja

A Popular Times funkció rendkívül fontos információkkal bővül.

Sokan szidják és bizalmatlanok a Google-el szemben, de azért van annak kellemes következménye is, hogy milliók használnak Androidot. És osztják meg anonim módon a földrajzi helyzetüket. Ha ez nem lenne, akkor azt sem tudnánk, hogy éppen hol van dugó, de a Popular Times nevű szolgáltatás sem jöhetett volna létre.

Ez a még tavaly bejelentett újítás abban segített eligazodni, hogy az üzletek a nap mely szakaszaiban a legzsúfoltabbak. A hely adatlapján szerepel egy órákra lebontott idővonal, ahol nyomon követhetők a kiemelt időszakok, amikor jobb elkerülni a helyet.

Mindez eddig az ott járó Android felhasználók földrajzi adatai alapján jött ki, figyelembe véve az éppen aktuális év- és napszakot. A Google azonban ezt is tovább fejlesztette és kiterjesztette a kocsmákra, pubokra, immáron valós idejű információkkal.

google_popular_times

Igen, az az, aminek hangzik: ha a szomjas állampolgár rákeres egy helyre, vagy a Térképen megnézi, hogy nyitva van-e az a bizonyos kocsma, akkor nemcsak az általános információkkal gazdagodik, hanem azzal is, hogy abban a pillanatban mennyien vannak éppen ott, érdemes-e máris elindulni, vagy inkább egy kicsit később. A döntést tovább segíti annak kijelzése is, hogy az emberek általában mennyi időt töltenek el az adott helyen.

Igen, mondhatjuk, hogy ez az a bizonyos 1984, viszont cserébe nem kell zsúfolt kocsmába beesni. Mindenki döntse el, hogy melyik a jobb!

via GIPHY

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik